Ana SayfaPiyasaAlarko Holding ve Ülker sorusu---

Alarko Holding ve Ülker sorusu

2 / 2
Alarko Holding ve Ülker sorusu
03 Ekim 2017 - 08:11 www.borsagundem.com

YATIRIMCI BEKLENTİSİNİ KORUYOR

SORU- Ülker’e ne oluyor. Hiç bir açıklama yok ve sürekli değer kaybediyor. Tekrar ne zaman çıkar? 

Tarık 

CEVAP-Ülker’e ait hisse, geçtiğimiz haziran ayının sonunda en yüksek 22,66 TL’yi test etti ve ardından gelen satışlarla birlikte geriledi. Hisse şimdilerde 18,98 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. 

Gerçekleştirdiği yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarla zaman zaman gündeme gelen Ülker’in içinde yer aldığı gruptan kaynaklı hissede hareketlenmeler olabiliyor. Grupla ilgili yaşanan son gelişme ise Nestle’nin satışa çıkarılan ABD’deki varlıklarına talip olmasıyla ilgili. Basında yer alan haberlerde Yıldız Holding'e bağlı Pladis, uluslararası büyüme planları kapsamında Nestle'nin 2 milyar dolar değerindeki ABD'deki atıştırmalık sektörü varlıklarını satın almak için teklif vermeyi değerlendirdiği belirtilmişti. Ancak söz konusu haberin bu defa Ülker’in fiyatını yukarı yönlü harekete geçiremediği gibi düşüş eğilimi devam etti. Sonrasında basına açıklamada bulunan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Nestle’nin satışa çıkarılan ABD’deki varlıklarının gidip incelediklerini ancak beğenmedikleri için satın alma işleminden vazgeçtiklerini belirtti. 

Takas verileri incelendiğinde ise yabancıların hissede geçtiğimiz yıl 12,2 milyon dolar tutarında net satış yaptığı gözleniyor. Bu yılın sekiz ayında ise yaklaşık 30 milyon dolar net alım söz konusu. 18 Eylül 2017 günü itibariyle halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 32,01’e çıktı. Yılın ilk günü ise bu oran yüzde 30,20 idi. Hissenin fiyat kazanç oranının 28,81 seviyesinde olması yatırımcılar açısından yüksek görünebilir. Ancak geçmiş yıl ortalamaları gözlendiğinde son beş yılda en düşük seviyenin 20,6 olduğu görülüyor. Sektörün genel olarak yüksek olan fiyat kazanç oranı yatırımcının beklentisinin korunduğu şeklinde yorumlanabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR03 Ekim 2017 09:36

    bu hisse senedi 2008 de 1,90-2,00 TL civarında idi 10 katın üzerinde pirim yaptı bir 10 kat dahamı pirim yapacak onunu bekliyorsunuz yakında %40-50 değer kayıp eder ise süpriz olmaz.

  • POLAT ALEMDAR03 Ekim 2017 09:34

    yıllarca 3 TL den yatırımcısını süründürde bir tek geçen sene %80 -90 prim yaptı bence dikkatli olun hayale kapılmayın bu hisse de derim ve hayalci fazla olmayın.bu hissede yön iyice aşığılarda beklemekteyim.