Ana SayfaPiyasaAlcatel ve İsdemir sorusu---

Alcatel ve İsdemir sorusu

1 / 2
Alcatel ve İsdemir sorusu
02 Nisan 2018 - 08:37 www.borsagundem.com

ARTAN MALİYET KÂRI DÜŞÜRDÜ

SORU (1) - Alcatel’in hisse fiyatını etkileyen faktörler nelerdir? 

Tuğçe Yerebakan

CEVAP - Borsada işlem gören hisselerin fiyatını birçok faktör etkide bulunabilir. Etkenlerin bir kısmı hissenin kısa süreliğine dalgalanmasına sebep olurken diğer bir kısmı da uzun vadede yönünü belirlemektedir. Gerek piyasanın geneliyle gerekse özelde firmayla ilgili gelişmeler hissenin fiyatını kısa süreliğine etkide bulunsa da uzun vadede yönelimini belirleyen ana etmen mali performanstır. Şirketin gelir ve kârlılığındaki gelişim seyri hissenin fiyatını doğrudan belirlediğini göz ardı etmemeli. Bu çerçevede Alcatel’in gelişim seyrinin takip edilmesinde yarar var. Şirketin mali performansı incelendiğinde 2017 yıl sonunda satış gelirindeki artışa rağmen kârın yüzde 34,28 oranında düştüğü gözleniyor. Şirketin maliyet ve giderler kalemindeki artışı yıl sonunda kârın düşürmesinde etkili olmakta. Söz konusu durum aynı zamanda hissenin fiyatının gerilemesine de yol açmış görünüyor. 

Şirket faaliyet raporunda yer alan bilgilendirmede ise savunma ve güvenlik alanına yönelik yatırımların devamının firmanın performansını olumlu yönde etkileyeceği ifade edilmekte. Bu durum beraberinde hissenin fiyatını da olumlu yönde etkileyecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak Alcatel’e ait hissenin Temmuz 2017’de en yüksek 12,88 TL’yi test ettiği ve ardından gelen satışlarla birlikte gerilediği gözleniyor. Şimdilerde ise taban oluşturma çabasının olduğu ve 7,60 TL’nin üzerinde tutunduğu görülüyor. Bu seviyelerde kalmayı başarması tekrar yönünü yukarı çevirmesinde önemli bir destek olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mıgros02 Nisan 2018 19:06

    bedelsız kara ve satın almalara ramen gıt mıyor neden

  • caner rengiz.02 Nisan 2018 10:23

    şirketler hakkındaki yorumlarınızı ilgiyle izliyorum.çok faydası oluyor.birde tire mondi kutsan hisselerinin neden yükselmediği hakkında yorumunuzu alabilirmiyim

  • A.DBL.02 Nisan 2018 11:51

    BENDE TAKİP EDİYORUM BİRDE PINAR SU YU YORUMLASALAR İYİ OLUR :(