Ana SayfaPiyasaAlternatifbank ve Koza Madencilik sorusu---

Alternatifbank ve Koza Madencilik sorusu

1 / 2
Alternatifbank ve Koza Madencilik sorusu
16 Mart 2015 - 09:53 www.borsagundem.com

HAKİM HİSSEDAR BORSADAN ÇIKARACAK
SORU (1) -
Alternatifbank hissesi zarar  ettirmez dedik, 2.90 maliyetle aldık. Düşünce maliyet indirelim dedik, aldık. Şimdi 1.90 ne yapmalıyım? Yine maliyet mi düşüreyim kredi çekerek? Yeter artık canım, böyle yatırım aracı mı olur?  Allah  aşkına ne yapmalıyım, beni bilgilendirir misiniz? Ben aldıkça vallahi düşüyor. Sanki beni biliyor ve satmam için zorluyor gibi geliyor bana. Şimdiden Borsa Gündem’e ve ailesine teşekkür ederim.
Arslan Karadeniz

CEVAP
- Borsada işlem yaparken alınacak firma hakkında bilgi edinilmesi, olası sürprizlerle karşılaşma ihtimalini ortadan kaldıracağı için önemlidir.
Alternatifbank son beş yıllık faaliyet döneminde sürekli kârını artırması açısından olumlu bir mali yapıya sahip bulunuyor. Sermayesine bakıldığında ise sadece yüzde 4’ünün borsada işleme konu edildiği gözlenmekte. Bu oran oldukça düşük. Bunun yanı sıra halka açık kısmın yüzde 97,16’sı Alternatif Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Firma, kârını büyütmesine rağmen hissenin likit bir piyasası bulunmuyor. Hisselerin tek elde toplanmış olması fiyatın serbest piyasa şartlarında oluşmasına engel olmakta.
Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın borsadan çıkma süreci de işliyor. Hakim ortak Commercial Bank Of Qatar, 10 Mart 2015 günü yaptığı açıklama ile diğer pay sahiplerinin tamamını ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak istediğini duyurdu. Payların tamamının alınmasının ardından Alternatifbank’ı borsadan çıkarma sürecinin tamamlanması hedefleniyor. Bu şartlar altında hissede alım yapılmasının fazla bir manasının olmadığını hatırlatmak isteriz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • idaş ...16 Mart 2015 11:14

    sorun yanıtlayalım diyorsunuz ama anlaşıldığı kadarı ile her şirket le alakalı soru soramıyoruz...idaş la alakalı soru sorucam ama bir türlü idaş şirketi çıkmıyor...idaş la alakalı soru sormak istiyorum..nasıl sorabilirim.?