Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın gurusundan kritik öneriler---

Altın gurusundan kritik öneriler

2 / 9
Altın gurusundan kritik öneriler
17 Temmuz 2013 - 09:15 www.borsagundem.com

HER ŞEY NİSAN AYINDA BAŞLADI
Kapalıçarşı’da son durum nasıl? Tahmin ettiğimizden biraz daha tenha gibi geldi bize...
Mehmet Ali Yıldırımtürk:
Ramazan ayının başlamasıyla beraber işler biraz sakinleşti. Daha ziyade düğün mevsimine odaklı yaz hareketliliğine Ramazan dolayısıyla ara verildi. Anlayacağınız altın işlemleri biraz zayıf.
Zayıflığın bir diğer gerekçesi fiyatların çok dalgalı olması. Ancak bence asıl etken, altın yatırımcısının fiyatların düşeceğine inancının daha da güçlenmesi. Bu yüzden, nisan ayında fiyatların sert düşüşü sırasında elindeki parayı getirip hemen altın almak isteyenlerin o heyecanını göremiyoruz şimdi. Tabii bu arada Darphane’nin greve gitmesinin de yansımaları var.
Yani her şey nisan ayında başladı...
Mehmet Ali Yıldırımtürk:
Evet. Nisan ayında başlayan çok sert düşüşle birlikte çeyrek altın 135 liraya kadar gerilemişti. Bunun üzerine “Bu fiyattan altın alayım, yükselince satarım” diyerek yoğun bir talep gelmişti. Bir kısmı da yaz aylarında yapılacak düğünlere hazırlık için altın almıştı. Ancak yaklaşık 5 yıldır altın fiyatları çok yüksek olduğundan ve işlemlerin zayıflığı nedeniyle sektör stoksuz çalışıyordu. Dolayısıyla Darphane de uzun süredir kuyumculuk sektörü ne kadar altın getirirse onu 3-5 gün içerisinde basıp tekrar geri veriyordu. Yani onlar da stoksuz çalışıyordu. Dolayısıyla üretim aşırı talebi karşılayamadı ve 135 lira olması gereken çeyrek altının fiyatı 155-160 liraya kadar çıktı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)