Ana SayfaPara PiyasaAltın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?---

Altın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?

3 / 6
Altın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?
22 Temmuz 2013 - 13:56 www.borsagundem.com

Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Erdoğan Turan
Altında fiyatlanacak bir enflasyon şu an için söz konusu değil

Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Erdoğan Turan küresel piyasalarda işlem gören altının onsunun bir ayın zirvesine çıkmasına ilişkin, "ETF fonları, hedge fonlar gibi kağıt üzerinden vadeli piyasalarda altın alım satımı yapan kurum, şahıs ve spekülatörler satışı durdurmuş olabilir. Çünkü geçen hafta son dönemin en az satış yapılan haftası oldu" dedi.
Altın fiyatlarındaki artışın kalıcı olması için ons fiyatının 1.300 doların üzerinde en az 15 gün tutunması gerektiğini kaydeden Turan, "Negatif senaryoya baktığımızda 31 Temmuzda Amerika'dan gelecek büyüme rakamları iyi gelirse bu seviyeler satış fırsatı olarak da değerlendirilebilir" diye konuştu.
Altının bundan sonra enflasyonu fiyatlayacağı yorumlarını değerlendiren Turan, "Fiyatlanacak bir enflasyon şu an için söz konusu değil. Böyle bir şey yok. Altın bugüne kadar hep Fed ve Bernanke'yi fiyatladı. Önümüzdeki dönemde de yeni bir şey olmayacaktır. Varlık alım programı ve Amerika'daki politika faizi önümüzdeki dönemde fiyatlanacak konular" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metmet23 Temmuz 2013 01:58

    yapılacak tek şey var altınları satalım borsayıda satalım dövizide satalım paramızı devlet garantili bireysel emeklilik hesabına yatıralım en garanti yatırım aracı bu olsa gerek sanırım 100 lira 25 lira veriyor oda devlet garantisi bundan daha iyi yatırım yoktur herhalde hemde saglam garntili tasarruf olur kanısındayım