Ana SayfaPara PiyasaAltın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?---

Altın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?

4 / 6
Altın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?
22 Temmuz 2013 - 13:56 www.borsagundem.com

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk
Fed'in olası kısıtlamasına büyük fonlar satışla karşılık verebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise altın fiyatının hızlı artışında vadeli ve fiziki işlemlerden ziyade Foreks işlemlerin etkili olduğunu belirterek, "Altın fiyatının gece saatlerindeki yükselişinden vadeli ve fiziki işlemlerden ziyade Foreks piyasalarında yüksek miktardaki açık pozisyonların, piyasalardaki iyimserlik artışının getirdiği alımlardan kaynaklandığı gözleniyor" dedi.
Ay sonuna yaklaşıldıkça açık pozisyonların kapatılmasının olası yoğunluğu ile altın fiyatlarının dış piyasalarda hareketli seanslar geçirebileceğine işaret eden Yıldırımtürk, "Temel beklenti Fed'in parasal genişlemeyi kademeli olarak sınırlandıracağı. Eylül ayındaki toplantıda tahvil geri alımlarında 20 milyar dolar kısıtlama kararıyla başlayacağı beklentisi tartışılıyor. Altın fiyatı yükselişlerde yine büyük fonların satışlarıyla karşılaşabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Yıldırımtürk, altın fiyatlarındaki yükselişin beklentilerin bir miktar daha aşağısında gerçekleşebileceğine dikkati çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metmet23 Temmuz 2013 01:58

    yapılacak tek şey var altınları satalım borsayıda satalım dövizide satalım paramızı devlet garantili bireysel emeklilik hesabına yatıralım en garanti yatırım aracı bu olsa gerek sanırım 100 lira 25 lira veriyor oda devlet garantisi bundan daha iyi yatırım yoktur herhalde hemde saglam garntili tasarruf olur kanısındayım