Ana SayfaPara PiyasaAltın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?---

Altın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?

6 / 6
Altın yatırımcısı şimdi ne yapmalı?
22 Temmuz 2013 - 13:56 www.borsagundem.com

İntegral Menkul Araştırma Müdürü Egemen Candır
"ABD'nin büyüyen istihdamıyla altın geri çekilebilir

İntegral Menkul Araştırma Müdürü Egemen Candır da ABD Dow Jones Endeksi'nde geri çekilmelerin zayıf kalması ve ekonomik görünüme dair olumlu yorumların bu zamana kadar petrolü destekleyebildiğini belirtti.
Candır, şunları kaydetti:
"Enflasyonist baskı konusunda ise dünya ikiye bölünmüş durumda. Bir yandan parasal genişlemesini azaltmayı planlayan ABD ve yüksek dolar karşısında faiz artırmak zorunda kalacak olan gelişen piyasalar. Diğer tarafta ise büyümeyi desteklemek adına gevşek politikalara devam edeceğini belirten Euro Bölgesi ile agresif parasal genişlemesini devam ettirmeye kararlı Japonya var.
Eğer bu denkleme ABD'nin düşük faizlerini en azından 2015 sonuna kadar koruyacağını ve parasal genişlemeyi bitirme konusunda acele etmeyeceğini eklersek, altındaki kısa vade hareketler bir yere kadar açıklanabilir. Diğer taraftan, ABD'de herhangi bir ekonomik durgunluğun kısa vadeli olduğunu ve orta-uzun vadede ABD'nin büyümeye devam eden istihdam piyasası etkisi ile altının geri çekilebileceğini beklemekteyiz."
Candır, Japonya ve Euro Bölgesi'ndeki gevşek para politikalarının devam etmesinin altındaki yükselişleri kısa vadede desteklediğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metmet23 Temmuz 2013 01:58

    yapılacak tek şey var altınları satalım borsayıda satalım dövizide satalım paramızı devlet garantili bireysel emeklilik hesabına yatıralım en garanti yatırım aracı bu olsa gerek sanırım 100 lira 25 lira veriyor oda devlet garantisi bundan daha iyi yatırım yoktur herhalde hemde saglam garntili tasarruf olur kanısındayım