Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düzeltme bekleniyor---

Altında düzeltme bekleniyor

2 / 3
Altında düzeltme bekleniyor
22 Ekim 2012 - 07:20 www.borsagundem.com

DÜZELTME YAŞANIR
Peki altın fiyat olarak şu anda bulunduğu seviyeyi koruyabilecek mi?
Bu seviyeleri koruması da daha ileriye gitmesi mümkün. Yani 2 bin 500 seviyelerini de görebiliriz. Ama muhakkak bir düzeltme olur. Ekonomilerin iyileştiği noktada artık altın yatırım aracı olmaktan çıkarsa buna bağlı olarak muhakkak bir düzeltme yapacaktır.
Altın vatandaş için "alınmayacak kadar yükseldi" noktasına geldi mi sizce?
Altın halkın alamayacağı noktada olduğunu düşünemeyiz. Tasarruf amaçlı alanlar için de takı amacıyla alanlar için de bunu söylemek doğru olmaz. Takı olarak kullanımda ise bizim gibi şirketler kendi değişimyaşıyor. Alternatif ürünler üretiyoruz.
'125 mağazada altın toplayacağız'
Altın salısı'nda nasıl sonuçlar alıyorsunuz?
Daha reklamı bile yapılmadan ortalama her şubede bir kilo altın toplanabiliyor. Yani sadece bir bankada bir günde 100 kilo altın toplanabiliyor. Üstelik şu anda bir gelir de vermiyor banka. Yani altını sadece alıyor, altın olarak tutuyor, paraya çevirmiyor. Artık yatırım amaçlı alınan altınları kişiler kendi kasasında tutacağına, bankada muhafaza etmiş oluyor. Buna sonra bir de kâr payı ya da faiz verilirse irsanlar için çok daha cazip noktaya geliyor.
Toplanan altınlara bakınca ne gördünüz peki?
Söz konusu altınlar yine yatırım amaçlı alınmış. Yani çoğu o ziynet ya da gram altın diye adlandırdığımız altınlar. Ayrıca işçiliği en düşük olan bilezikler geliyor. Yani Türk halkı o kadar bilinçli, o kadar ne yaptığını biliyor ki gelen altınlar içindeki takı oranı yüzde 2-3. Çünkü bu takıların daha çok kaybedeceği inancı var. Ama ben onların da geleceğine inanıyorum. 10 yıldır kullanmadıkları takıları getirip mevduat haline getirecekler yakında.
Peki mağazalarınızda bankalarda yaptığınız gibi altın toplamaya başlayacak mısınız?
İleride evet. Kısa bir süre sonra 125 mağazamızda altın toplamaya başlayacağız.

Altınlar mevduata dönüşüyor
Kuyumcular, bankacıların işlerini elinden aldığı yolunda serzenişte bulunmuştu...
Kuyumcular sık sık bunu söylemeye başladılar. Hele bir de BDDK altın alım satımlarını serbest bırakınca, temelli bir tedirginlik oluştu. Ben de diyorum ki benim mesleğim bu. Hatta dede mesleğim. Ben kendi işimden bir pay kaybetmek ister miyim? Eğer savunulacak bir nokta varsa en önde ben savunurum.
İlk defa Türkiye'de yastık altı çözülüyor diyorsunuz, öyle mi?
Hükümetin aldığı karar ilk defa çalışıyor. Yastık altı altın mevduata dönüştürülüyor. Bu daha da yaygınlaşacak daha fazla toplanacak. Her bankanın hakikatten büyük hedefleri var, yani bu iş bu sefer olacak. Hükümet aynı kararlılık içerisinde gider ve bankalarda buna aynı özeni gösterirse olacağına inanıyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)