Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında hedef 2000 dolar üstü---

Altında hedef 2000 dolar üstü

6 / 9
Altında hedef 2000 dolar üstü
27 Eylül 2012 - 16:51 www.borsagundem.com

FONLARDAKİ BEKLENTİ NE?
FED'in, piyasa beklentisinin de ötesinde ucu açık bir parasal genişlemeye gitmesi altın yatırımcısının elini oldukça güçlendirdiğine dikkat çeken Destek Menkul Piyasa Analisti Doğan Güngör de“Eldeki altını tutmak artık büyük bir risk olmaktan çıktı. Özellikle FED’in üçüncü parasal genişleme karırından önce zaten altın yatırımı olanlar için önümüzdeki haftaların rahat geçeceğini düşünüyoruz. Ancak fiyatlar yukarı gittikçe, özellikle kaldıraçlı piyasalardan yapılacak olan alımlarda riskler artacak” diyor.
Fiziki altının yanı sıra son dönemde ilginin artığı altın fon yatırımcısı da ne yapacağını merak ediyor. Yılbaşından bu yana çok fazla olumlu etkiyi hissetmeyen altın fonları, son dönemde çıkıştan az da olsa olumlu etkilendi. Gündüz Capital’in yaptığı analize göre ilk altı aylık getirilerde en iyi ilk altın fonu yüzde 5’in üzerinde getirilere sahip. Bunlar yüzde 5.51 ile TEB altın fonu, yüzde 5.47 ile HSBC altın fonu ve yüzde 5.42 ile Garanti Osmanlı altın fonu.
Altının, gevşek para politikalarından faydalanmaya devam edeceğini düşünen Gündüz Portföy Genel Müdürü Onur Gündüz, “Altının daha önceki en yüksek seviyesini 1.800 doları geçeceğini ve 1.900 dolar seviyelerini deneyebileceğini tahmin ediyoruz. Altın fonları hala yıllık bazda pozitif getiri sağlayamamış durumda. Son bir ayda yaklaşık yüzde 9 seviyesinde getiri elde ettiler. Bundan sonraki getirileri altın fiyatına paralel olacak” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)