Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında ne yapılmalı?---

Altında ne yapılmalı?

3 / 3
Altında ne yapılmalı?
30 Nisan 2013 - 08:36 www.borsagundem.com

Yatırmıcı ne yapmalı
Bekmez, ABD Merkez Bankasının uygulayacağı finansal genişleme politikalarının devam etmesi halinde hafif düşüş olsa bile fiyat stabilitesinin sağlanacağını ancak ekonomik göstergelerin iyi gelmeye devam etmesi halinde altındaki düşüşün devam edeceğini savundu.
Bekmez, açıklamasını şöyle tamamladı:
"O zaman yatırımcı ne yapmalı- Bu durumda yatırımcıların türüne göre farklı davranış şekilleri önerisinde bulunmak istiyorum. Kısa vadeli yatımcıların piyasalardaki belirsizlik ortadan kalkıncaya kadar yeni alımlar yaparak portföylerini genişletme yolunu seçmelerinin yanlış olacağını düşünüyorum. Yüksek fiyatla alım yapmış olanların ise altın fiyatlarındaki dalgalanmaları fırsata çevirmeleri mümkün olabilir. Piyasa iyi takip edilip, her yükselişte portföylerini azaltıp, her düşüşte ise portföy artırımına gitmek suretiyle maliyetlerini düşürmeyi seçmeliler.
Uzun vadeli yatırımcılar için ise doların seyri önemli olacaktır. Sonuç olarak altın artık kısa vadeli bir yatırım aracı olarak görülmemeli. Uzun vadeli yatırımlar için ise az getirili olsa da güvenilir bir liman özelliğini daima koruyacaktır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)