Ana SayfaPiyasaAnadolu Cam ve Temapol sorusu---

Anadolu Cam ve Temapol sorusu

2 / 2
Anadolu Cam ve Temapol sorusu
06 Nisan 2018 - 08:40 www.borsagundem.com

GÖSTERGELER KÂR ZAYIF DİYOR

SORU- Tmpol hissesi kar açıklamış olması ve fabrikanın yeni üretim tesisine geçecek olmasına rağmen neden hisse yükselmiyor? 

Mustafa Soğancı 

CEVAP- Bir şirketin kâr açıklaması olumludur. Bununla birlikte kârını her yıl artırması ondan da olumlu bir durumdur. Eğer firma sahip olduğu ticari kapasiteye oranla cüzi miktarlarda kâr açıklıyor ya da kâr rakamı sembolik düzeyde kalıyorsa yatırımcıların da hisseye mesafeli bir duruş sergilemeleri şaşırtmamalı. Söz konusu durum Temapol Plastik için de geçerlidir. Şirketim mali yapısı incelendiğinde elde edilen kâr rakamının gerçekleşen satış tutarına göre düşük kaldığı görülüyor. Oluşan maliyet ve finansal giderler şirketin kârını ciddi şekilde eritiyor. Finansal göstergelere bakıldığında da kârlılığa göre hissenin fiyatının ucuz olmadığı gözlenmekte. Son kapanış fiyatına göre hissenin fiyat kazanç oranı 30,08 seviyesinde bulunuyor. Bu durum hissenin fiyatındaki gerilemeye rağmen düşüş eğiliminin varlığını sürdürme potansiyelini korunmasına yol açıyor.  

Şirketin Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yeni üretim tesisi inşaatı ise halen tamamlanmadı. Firma, 12 Mart 2018 günü yaptığı açıklamada fabrika ve idari binanın inşaatıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)