Ana SayfaPiyasaAnalistler enflasyon için ne dedi?---

Analistler enflasyon için ne dedi?

1 / 4
Analistler enflasyon için ne dedi?
03 Kasım 2015 - 10:31 www.borsagundem.com

Finans Yatırım/Kanlı: Önümüzdeki dönemde enflasyonda belirgin bir düşüş görülmesi zor

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, gıda fiyatlarında sert bir düşüş olmaması halinde önümüzdeki dönemde enflasyonda belirgin bir düşüş görülmesinin zor olduğunu söyledi.
Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, gıda fiyatları yıllık enflasyonunda belirgin bir düşüş olduğunu kaydederek, "Diğer tarftan düşen enerji fiyatları da enflasyona aşağı yönde etki eden bir diğer unsurdu. Ancak bunların dışında kurdaki değer kaybının gecikmeli etkileri neredeyse tüm alt kalemlerde enflasyona yukarı yönde etkide bulunmaya devam ediyor. Nitekim çekirdek enflasyon göstergelerindeki artış bunun açık bir yansıması. Ekim ayında 12 alt kalemin sadece 4'ünde düşük gözlendi" diye konuştu. 
Kanlı, önümüzdeki dönemde, kurdaki son değer kazancının olumlu etkilerininin enflasyon üzerinde görülebileceğine işaret ederken, buna karşın enflasyonda belirgin bir düşüş görülmesinin zor olduğunu ve ancak gıda enflasyonunun sert bir biçimde aşağı gelmesi durumunda bunun mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)