Ana SayfaPiyasaAnalistler faiz için ne dedi?---

Analistler faiz için ne dedi?

1 / 4
Analistler faiz için ne dedi?
21 Ekim 2015 - 14:20 www.borsagundem.com

TCMB, sadeleşme süreci ile uyumlu adımlar atmayı sürdürüyor.Karar metni de süreci daha iyi yansıtır hale gelmekte. Para Politikası Kurulu karar metnini son paragrafında artık “Temkinli” duruş ifadesinin yerini “sıkı” duruş almakta.
Önümüzdeki dönemde politika faizinin APİ fonlama maliyetine eşitleneceği anlaşılabilir.
“Yatay verim eğrisi” söylemine yer verilmiyor à Sadeleşme süreci ile uyumlu, kafa karıştırıcı uygulamalara son veriliyor. 

Enflasyon ile ilgili olarak da artık 

Para politikası kararlarının enflasyondaki iyileşmeye göre değil, enflasyon görünümüne göre alınacağı belirtilmekte. Enflasyonun artış patikasında olduğunu anlatmaktalar. Bununla 
birlikte üst paragrafta enerji fiyatlarına olumlu yönden değinilmesi kur geçirgenliğinin bu sene eski süreçlere göre daha sakin seyrettiğini ifade etmekte (“Benzer Kaderler”, 21 Ekim 2015).
    1.       Enflasyonun Şubat ayında %8,5 civarında zirve yapmasını,
    2.       Politika faizinin de %9 oranında efektif fonlamaya eşitlenmesini bekliyoruz.
Lira ve Lira varlıklar için pozitif bir karar metni. Kurdaki değer kazanma sürecinin devam etmesi mümkün.Yatay verim eğrisi ifadesinin kalkması büyüme için pozitif (XUSIN). Önümüzdeki sene %4,5 büyüme beklentimizi koruyoruz. Aynı zamanda bankacılık üzerinde de aracılık maliyeti açısından olumlu etkilerinin görülmesi beklenir (XBANK). XBANK/XUSIN oranında daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyoruz.

Ziraat Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)