Ana SayfaPiyasaAnalistler faiz için ne dedi?---

Analistler faiz için ne dedi?

2 / 4
Analistler faiz için ne dedi?
21 Ekim 2015 - 14:20 www.borsagundem.com

Finans Yatırım/Kanlı: Karar metni TCMB’nin enflasyon beklentisinin daha olumsuza döndüğüne işaret ediyor

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz toplantısı karar metnindeki açıklamanın enflasyon konusundaki beklentisinin daha olumsuza döndüğüne işaret ettiğini bildirdi.
Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, faizler aynı kaldığını, ancak karar metninde iki değişiklik olduğunu kaydederek, "İlk olarak, TCMB para politikasını 'enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızı' yerine 'enflasyon görünümüne' bağlıyor. Yani burada bir iyileşmeden bahsetmiyor artık. Bu da TCMB’nin enflasyon konusundaki beklentisinin daha olumsuza döndüğüne işaret ediyor" diye konuştu.
Diğer taraftan bu metinde para politikasındaki sıkı duruşun yatay getiri eğrisi ile tanımlanmadığına değinen Kanlı, "Bunda, getiri 
eğrisinin eğiminin farklı tanımlarının son zamanlarda farklı sinyaller vermesinin etkisinin olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, Banka, bunu aynı zamanda geleneksel para politikasına geçiş öncesi bir hazırlık olarak da yapmış olabilir. Bu değişiklik, likidite politikasında bir gevşeme sinyali anlamına gelir mi? Enflasyon ve büyümeye dair görünümde buna dair bir değişikliğin yapılmamış olması bu ihtimali azaltıyor diye düşünüyorum" 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)