Ana SayfaPiyasaAnalistler faiz kararı için ne dedi?---

Analistler faiz kararı için ne dedi?

1 / 4
Analistler faiz kararı için ne dedi?
19 Ocak 2016 - 14:48 www.borsagundem.com

Gedik Yatırım/Bulut: Sadeleştirme adımları için VIX ve MOVE endeksindeki oynaklık azalmalı

Gedik Yatırım FX Satış Grup Müdürü Halil Serkan Bulut, sadeleştirme adımlarının atılması konusunda özellikle VIX ve MOVE endeksindeki oynaklığın azalması gerektiğinin altını çizdi.
Halil Serkan Bulut Foreks'e yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bir önceki toplantıda dikkat çektiği MOVE ve VIX endeksindeki yükselişlerin devam etmesinin bu toplantıda bir değişiklik olmayacağı konusunda piyasaları ikna ettiğini belirterek, "Netekim TCMB faizlerde değişikliğe gitmeyerek sabit bıraktı" dedi. 
Merkez Bankası'nın özellikle sene sonunda yüzde 8,81 ile beklentilerin üzerinde gelen yıllık enflasyona atıfta bulunması ve bundan sonra Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarında enflasyon görünümüne vurgu yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Bulut, şunları söyledi:
"Çünkü hem Ocak ayında gelen zamlar hem de çekirdek enflasyondaki bozulmanın devam etmesi negatif unsurlar olarak karşımıza çıkmakta. Bu anlamda Merkez'in sıkışlatırma yönünde kalma ihtimali kuvvetli. Sadeleştirme adımları atması konusunda özellikle VIX ve MOVE endeksindeki oynaklığın azalması gerekmekte. Ancak özellikle Çin kaynaklı sıkıntıların devam etmesi ve Fed’in faiz artırımı  konusunda hangi aşamayı yeterli göreceği VIX ve MOVE’da hareketliliğin devam etmesini sağlayabilir." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Duran19 Ocak 2016 17:12

    Attır artık şu faizi Merkez Bankası!! Bağımsızlığına gölge düştükçe Türk piyasası satılmaya devam ediyor.

  • en kralı tl faizi kanımca.19 Ocak 2016 15:42

    imf'nin son dünya raporuna iyi bakmalı dünyada büyümelerin düşeceğini yansıttığından rusya ve çin deki küçülmelerin sonunun piyasaları nasıl etkileyebileceği rahatlıkla anlaşılabilir.

  • banka faizi en iyisi.19 Ocak 2016 15:10

    en az bir yıl daha banka faizi iyi getiri getirebilir borsalar zaten dünyada biterken ...