Ana SayfaPiyasaAnalistler faiz kararı için ne dedi?---

Analistler faiz kararı için ne dedi?

3 / 4
Analistler faiz kararı için ne dedi?
19 Ocak 2016 - 14:48 www.borsagundem.com

Sadeleştirme adımları gündemde değil 

TCMB bugünkü PPK toplantısında, beklendiği gibi, politika faiz göstergelerinde ve döviz enstrümanlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Böylece, politika faizi olarak öne çıkan bir haftalık repo ihale faiz oranı %7,50'de  faiz koridoru ise %7,25-10,75'te aynı bırakılmış oldu. 
Diğer taraftan, FED normalleşmesi sonrası beklenen sadeleştirme adımlarının atılması üzerine kurulu TCMB normalleşmesinin geri plana çekildiği izlenimi alıyoruz. Küresel oynaklığın yıl başından beri artıyor olması ve bunun değerlendirildiğinin ifade edilmesi, özellikle FED'in önümüzdeki hafta yapacağı kritik toplantısında vereceği sinyaller öncesinde, beklediğimiz gibi, para politikasında biraz daha 'bekle-gör' moduna geçtiğinin sinyalini veriyor. Petrol ve emtia fiyatlarında artan dalgalanma ve Çin ekonomisine ilişkin endişeler karşısında, FED'in normalleşmede daha ılımlı tarafa geçmesi durumunda, gelişen ülkelerle birlikte TCMB'nin de sadeleştirme adımlarını ötelemesi ve araç çeşitliliği politikasını sürdürmesi beklenebilir.
Diğer taraftan, enflasyon görünümünde artan risklere de yer verdiğini  dolayısıyla para politikasında sıkı duruşun korunması konusundaki kararlılığın sürdüğünü de belirtmek gerekiyor. Enflasyon beklentilerinde, küresel belirsizliklerin yanı sıra, ücretlere yapılan zammın etkisine karşı da duyarlılığın yüksek olduğunu izliyoruz. 

Büyüme görünümünde temkinli olumlu beklentiler korunurken, artan jeopolitik risklere de yer veriliyor.
Bu çerçevede, FED normalleşmesine ilişkin belirsizlikler azalana kadar, para politikasında mevcut araçlarla yürütülen sıkı duruş yaklaşımının korunmasını bekleriz.

Halk Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Duran19 Ocak 2016 17:12

    Attır artık şu faizi Merkez Bankası!! Bağımsızlığına gölge düştükçe Türk piyasası satılmaya devam ediyor.

  • en kralı tl faizi kanımca.19 Ocak 2016 15:42

    imf'nin son dünya raporuna iyi bakmalı dünyada büyümelerin düşeceğini yansıttığından rusya ve çin deki küçülmelerin sonunun piyasaları nasıl etkileyebileceği rahatlıkla anlaşılabilir.

  • banka faizi en iyisi.19 Ocak 2016 15:10

    en az bir yıl daha banka faizi iyi getiri getirebilir borsalar zaten dünyada biterken ...