Ana SayfaPiyasaAnalistler faiz kararını yorumladı---

Analistler faiz kararını yorumladı

2 / 4
Analistler faiz kararını yorumladı
24 Şubat 2015 - 14:24 www.borsagundem.com

Işık FX/Kocatürk: TCMB, faiz kararı ile piyasa beklentisini karşıladı

Işık FX Araştırma Müdürü Veli Kocatürk, Türkiye CumhuriyetiMerkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı ile piyasa beklentisini 
karşıladığını düşündüklerini kaydetti.
Araştırma Müdürü Veli Kocatürk, ancak repo faizlerinden ziyada üst bantta yapmış olduğu indirimin daha dikkat çekici olduğuna dikkat çekerek, "Üst bantta gerçekleşen 50 baz puanlık indirim beklentiden farklı gelmiş. Merkez bu noktada bir miktar risk alarak kurun yukarı yönlü dalgalanmasına izin vermiş görünüyor. Ancak orta bant fiyatlandığı için kısa süreli satış gelse de kur da yükselişin devam edebileceğini düşünüyorum" diye konuştu. 
Özellikle dışarıdaki gelişmelere bağlı olarak FED’in faiz artırım sürecinde bulunması gibi faktörlerle kurda artık 2.45 seviyelerinin altında fiyatlamaların zor olduğunun öngörülebildiğini ifade eden Veli Kocatürk, TCMB'nin sıkı para politikasına ilişkin yapmış olduğu vurguların da oldukça önemli olduğunu belirtti. Kocatürk, enflasyon beklentilerine paralel olarak ilerleyen dönemde faiz indirimi yapabilmek adına bir beklenti yaratmaya çalıştığını düşündüklerini de sözlerine ekledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)