Ana SayfaPiyasaAnalistler faiz kararını yorumladı---

Analistler faiz kararını yorumladı

4 / 4
Analistler faiz kararını yorumladı
24 Şubat 2015 - 14:24 www.borsagundem.com

A1 Capital/Avcı: TCMB toplantısından piyasa beklentilerinden farklı bir kararın çıktığı söylenebilir

A1 Capital Menkul Değerler Analisti Engin Deniz Avcı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu 
toplantısından piyasaların beklentilerinden farklı bir faiz kararının geldiğinin söylenebileceğine işaret etti.
Engin Deniz Avcı Foreks'e yaptığı açıklamada, piyasa medyan beklentisi hem bant seviyelerinde hem de politika faizinde 50’şer baz puanlık indirim olacağı yönünde olsa da, kimi ekonomistlerin üst bandın sınırlı kalabileceğini de vurguladıklarını hatırlattı. 
Gelen faiz kararlarında, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,75’ten yüzde 7,5’e, borçlanma faiz oranı yüzde 7,5’ten yüzde 7,25’e indirildiğinin görüldüğünü belirten Avcı, şu şekilde konuştu:
"PPK toplantısından çıkan en dikkat çekici karar marjinal fonlama oranın da (üst bant)yüzde 11,25’ten yüzde 10,75’e indirilmesi oldu. Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde, 10,75’ten yüzde 10,25’e indirildi. 
Gelen faiz kararlarının ardından piyasa yatırımcılarında, gelen indirimin zaten fiyatlandığı yönünde bir algının oluştuğu 
söylenebilir. Ama burada dikkat edilmesi gereken nokta üst bant seviyesi olan marjinal fonlama oranının diğer faiz oranlarına nazaran daha fazla indirilmesiydi. Bu durumunda USDTRY paritesinde gergin bir dönem yaratsa da hükümet yetkilileri ve TCMB’den gelmesi muhtemel açıklamalar ile birlikte yukarı yönlü seyrine devam etmesi beklenebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)