Ana SayfaPiyasaAnalistler faiz kararını yorumladı---

Analistler faiz kararını yorumladı

2 / 3
Analistler faiz kararını yorumladı
23 Şubat 2016 - 14:17 www.borsagundem.com

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz politikasında normalleşmeden uzak kalmaya devam ettiğini belirtti.
Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin piyasa beklentilerine paralel olarak  bu toplantısında da faizleri 
değiştirmediğini kaydederek, "PPK duyurusundaki açıklama bir önceki açıklamayla kelimesi kelimesine aynı" diye konuştu. 
Şenol, jeopolitik risklerdeki artışa ve ücret gelişmelere dikkat çekilmeye devam edildiğini belirterek, "TCMB'nin enflasyon görünümüne dair daha ılımlı bir söyleme geçmemesi risklerin devamına dair görüşe işaret ediyor. TCMB faiz politikasında normalleşmeden uzak kalmaya devam ederken, piyasa üzerinde etkili olabilecek bir yorum değişimine de gitmiyor. Bu nedenle, hem kur hem de faiz cephesinde bir etki beklemiyoruz" diye konuştu.

Ekonomist Şenol, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"TCMB, büyümedeki güçsüz seyri de dikkate alarak, piyasa koşulları elverdiği sürece faiz politikasında değişim yapmaktan kaçınacaktır. Erdem Başçı'nın görev süresi Nisan ayında dolarken, küresel volatilitenin de izin vermesi halinde, Nisan ayından itibaren piyasada para politikasında genişlemeci yönde hamleler beklenmeye başlanabilir." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faiz,döviz,üretim!23 Şubat 2016 14:32

    faiz düşse zaten altın zirvelere giderken iyice pasif yatırıma kaçabilir para,dövizde de yukarı olabilir,en iyisi sabit kalsın görelim gelişmeleri dendi herhalde ,oysa faizde düşme olsa tüketim canlanabilir,üretim,işsizlik azalabilir idi bahara girerken.Borsa ise zaten belirsiz zaten,şirket karları bu yıl belirsiz iken,dış gelişmeler ne olur bilinmezken dikkatli olmalı aslında.