Ana SayfaPiyasaAnalistlerden büyüme yorumu---

Analistlerden büyüme yorumu

1 / 1
Analistlerden büyüme yorumu
10 Aralık 2015 - 10:46 www.borsagundem.com

Finans Yatırım/Kanlı: 2015'i %3.5 civarında bir büyüme ile kapatmamız oldukça olası

Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, bugün açıklanan veri ile birlikte 2015 yılının yüzde 3.5 civarında bir büyüme ile tamamlanmasının oldukça olası göründüğünü söyledi.
 Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, büyümenin oldukça güçlü seyretmeye devam ettiğini ve hatta yaşanan tüm jeopolitik/politik, finansal dalgalanmalara karşın bir yavaşlama da göstermediğini vurgulayarak, "Aslında dört kritik husus var: Bunlardan birincisi özel tüketim talebinin güçlü kalmaya devam etmesi, ikincisi ithalatımızın düşmesi ve ihracatımızın Avrupa kaynaklı artmasıyla net dış talep tekrar büyümenin temel dinamiği haline gelmesi, üçüncüsü bu belirsizliklerin özel yatırım talebini çok ciddi biçimde zayıflatmış görünmesi ve dördüncüsü ise kamu tüketim harcamaları büyümeye son yılların en yüksek seviyesinde katkıda bulunmaya devam etmesidir" diye konuştu.
Kanlı, bu dört unsurun aslında büyümenin resmini çizdiğine dikkat çekti ve "Bu veriyle 2015 yılını 3.5% civarında bir büyüme ile kapatmamız oldukça olası. 2016 yılı da büyüme açısından iyi bir yıl olacak" dedi.
 2015 yılının aslında tüm belirsizliklere karşın Türkiye’de iç talebin ne kadar dirençli olduğunu gösterdiğini belirten Kanla, ancak uzun vadeli büyüme dinamikleri düşünüldüğünde, ihracat ve yatırımların büyümeye daha fazla katkı vermesi gerektiğinin söylenebileceğini, ancak bu şekilde uzun vadeli büyümenin daha istikrarlı ve yüksek hale getirilebileceğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)