Ana SayfaPiyasaAr Tarım ve Do-Co sorusu---

Ar Tarım ve Do-Co sorusu

1 / 2
Ar Tarım ve Do-Co sorusu
19 Ekim 2015 - 10:23 www.borsagundem.com

GELİR YOK BİLANÇO YOK İŞLEM YOK
SORU (1) -
Ar Tarım’ın içi boşaltılmış deniyor. Tahtasının kapalı olması neyi ifade ediyor? Böyle bir firmanın faaliyeti mümkün mü?
Metin Ustaömer

​CEVAP - Riski ve mali yapısı belirsiz firmaların hisseleri Gözaltı Pazarı’na alınmakta ve bu pazarda işlem görmekte. Amaç yatırımcıları, hisselerin riski konusunda uyarmaktır. Bununla birlikte bir kısım yatırımcı mevcut riske rağmen bu hisselere ilgi gösterebiliyor. Mali yapısında düzeleceğine dair güçlü sinyaller bulunmadığı halde söz konusu hisselerin alınması gereksiz risk içerir. Şüphesiz kazanmak için borsada risk alınır. Ancak bunun kabul edilebilir nitelikte olması gerekir. Kabul edilebilir riskin anlamıysa kazanç getirme ihtimalinin kaybettirme olasılığından yüksek olmasıdır. Sürekli zarar eden ya da mali yapısı belirsiz bir firmanın hissesinde pozisyon almak bu anlamıyla gereksiz risk içerecektir. Zira hissenin değer kazanması için önemli bir unsur olan firmanın kâr etme olasılığı ya hiç yoktur ya da oldukça düşüktür.
Bu bilgiler çerçevesinde Ar Tarım’a baktığımızda şirketin Gözaltı Pazarı’nda işlem görürken 25 Ağustos 2015 günü sırasının kapandığını görmekteyiz. İşlem sırasının kapanma nedeni finansal tablolarını açıklamaması.  Mali tabloların kamuyla paylaşılması halinde işlem sırasının yeniden açılma imkanı bulunuyor. Ancak işlem görmeye başlasa dahi bunun yatırımcılara bir faydasının olacağı konusu şüpheli. Zira en son açıkladığı 2015 yılı üç aylık bilançosuna göre satışları bulunuyor. Öz sermayesi ise sermayesinin altına gerilemiş durumda. Arada geçen süre zarfından mali yapısının daha da gerilemesi ise yüksek ihtimal. Bu şartlar altında yatırımcının oluşan zarardan kurtulma ihtimali hayli zor görünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ceo19 Ekim 2015 14:32

    Artog Clkho Kervn bu üç şirket borsanın yüz karaları. Binbir dolap döndü bugüne kadar. Devletin bir an önce etkili temiz eller operasyonu yapması gerek! Borsayı aşırı kirlettiler aşırı çirkinleştirdiker

  • Mahallenin Delisi19 Ekim 2015 12:44

    Kısacası batmış/batırılmış! Böyle hisselerde "gereksiz risk"=batmasını kabul etmek ya da kısa sürede ciddi kar elde edilmesi anlamına geliyor. Yani kumar.

  • harun19 Ekim 2015 12:30

    ALGYO,YÜKSEK KAR YAZACAK.

  • ANKARA19 Ekim 2015 12:22

    parkmeden hissesinde yatırımcı perişan. patron park madenin parsını park holdinğ aktarıyor. spk seyrediyor. neymiş faiziyle geri verecekmiş.CİNER çok canlar yaktı çok ocaklar söndürdü. buradan yetkililere sesleniyorum olaya el koyun.

  • hasan develi 19 Ekim 2015 10:55

    TSGYO bir bakin derim ben.