Ana SayfaPiyasaArsan ve Mavi Giyim sorusu---

Arsan ve Mavi Giyim sorusu

1 / 2
Arsan ve Mavi Giyim sorusu
10 Temmuz 2017 - 09:07 www.borsagundem.com

KÂRI ZAYIFLIYOR

SORU (1) - Hocam Arsan neden yükselmiyor? Devamlı kâr eden bir şirket, temettüde dağıtmıyor. Hisse devamlı bir ileri iki geri geliyor. Sizin görüşünüz nedir? 

Tuncay Coşkun

CEVAP - Arsan uzun süredir arada yukarı ataklarda bulunsa da yatay bir kanalda hareket ediyor. Zaman zaman yaşanan çıkışlar sonrasında gelen satışlarla birlikte yönelimi aşağıya çevirmekte. Hisse son olarak 21 Temmuz 2016 günü en düşük 1,09 TL’yi gördükten sonra kademeli olarak yükseldi. Aradan bir yıl geçtikten sonra ise 7 Temmuz 2017 günü kapanışı 1,57 TL’den gerçekleşti. Hissede gözlenen yükseliş kimi yatırımcılar açısından yeterli olsa da hissenin geçmişte test ettiği 7,40 TL göz önüne alındığında mevcut seviyeyi yeterli görmek mümkün değil. 

Şirketin geçmiş faaliyet yapısına göre kârlı bir yapıya sahip olduğu görülüyor. Ancak borsada bir hissenin yatırımcısına kazandırması için şirketin kâr etmesi tek başına yetmez. Aynı zamanda firmanın büyüdüğünü de görebilmeli. Şirket kâr etse dahi yeterli olmaması ya da kârını düşürmesi hissenin çıkmasına mani olacaktır. Arsan’ın son beş yıllık bilançosu incelendiğinde de inişli çıkışlı bir kârlılığa sahip olduğu gözleniyor. Son iki yılda ise kârı geriledi. Açıklanan 2017 ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki düşüşün devam ettiği gözlenmekte. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da kârı gerileyecektir. Kârdaki düşüş hisse üzerinde baskıya neden olurken fiyatın da yükselmemesinde önemli bir etken olmakta. 

Borsada kâr etmek için büyüyen firmaların takip etmekte yarar var. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • engin10 Temmuz 2017 17:31

    Mavide yatırımcıları yine kandırdılar,,sürekli düşüyor.

  • ahmet koç10 Temmuz 2017 13:39

    bu kafayla bir yirmi yıl daha kazanamazsınız. medyada buluncağınıza gidip ekonometrik analiz yapın, belki bir fırsat çıkar. tiyo ile, Rsi ile hisse yatırımı olmaz

  • a.d.10 Temmuz 2017 09:22

    OOOHHH...... DÜN HALKA ARZ OLDU BUGUN PRİM BEKLE. YİRMİ YILDIR İÇİMİZ ÇIKTI BORSADAN DA BİRŞEY KAZANAMADIK.