Ana SayfaKulisAsortie Mobilya borsaya hazırlanıyor---

Asortie Mobilya borsaya hazırlanıyor

2 / 12
Asortie Mobilya borsaya hazırlanıyor
05 Şubat 2015 - 11:06 www.borsagundem.com

EKONOMİ OKUDUM, BORSA ALANINDA YÜKSEK LİSANS YAPTIM

Borsagundem.com: Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Murat Erat:  Şirketin Yönetim Kurulu Başkanıyım. İstanbul doğumluyum, tahsilimi İstanbul’da yaptım. Baba mesleğimiz inşaat ama üniversitede okurken yurt dışı eğitim danışmanlığı firması kurduk Taksim’de. Amerikan vatandaşlarına verilen Yeşil Kart işini Türkiye’de ilk yapan biziz. Marmara Üniversitesi’nde Ekonomi okudum. Yüksek Lisansı Ekonomi ve Borsa alanında yaptım ama borsayla hiç işim olmadı.

Daha sonra Erciyes Üniversitesi’nde 9-10 ay akademisyenlik yaptım. Sonra yurt dışı eğitim danışmanlığı firmasında yönetici olarak çalıştım. Ardından o işi kendimiz yapmaya başladık. Work and Travel sistemi vardı biliyorsunuz, öğrencilerin hem okuyup hem para kazandığı bu sistemde Türkiye’de 4 yılda en fazla öğrenci gönderen firma olduk. Daha sonra işte mobilya piyasasına girdik ve klasik mobilyaya yöneldik.

-Eğitim işinden neden ayrıldınız yoksa o sektörü mü bıraktınız?

Murat Erat: Devam ediyor ama Work and Travel yapmıyoruz, dil okulu yapıyoruz daha çok.

-Mobilya kararını nasıl verdiniz çünkü bambaşka bir alan.

Murat Erat: İnşaat bizim aile mesleği. Kendi yaptığımız inşaatın mobilyalarını da biz yapalım diye başladık. Sonra eşyalı ev yapalım diye de mobilyaya girdik. Yılmaz mobilya olarak başladık. Tabi o zaman ismin bir önemi yoktu, devam ettik. Asorti Mobilya ismini 2012 yılında oluşturduk.

Asorti olarak yani benim şahsımla ilgili tarih 2010. Amca, abi, onlar yapıyordu bu işi zaten. Florya kavşağındaydı mağazamız, daha sonra Masko’ya geldik. Masko’da 3 yılda hep Asorti markasına yatırım yaptık. Şu an Asorti 3 yıl içerisinde bir anonim şirketine dönüştü, çok hızlı dönüşümler yaptık. En fazla mobilya ihraç eden klasik mobilya firması olduk geçen yıl. Şu an 32 ülkeye mobilya ihraç ediyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ejder09 Kasım 2016 21:21

    Çok verimli ve keyifli bir röportaj olmuş, başarılı bir hikayeyi daha takip etmiş olduk. Ellerinize sağlık