Ana SayfaKulisAsortie Mobilya borsaya hazırlanıyor---

Asortie Mobilya borsaya hazırlanıyor

5 / 12
Asortie Mobilya borsaya hazırlanıyor
05 Şubat 2015 - 11:06 www.borsagundem.com

BİZ TİCARET YAPACAĞIMIZ ÜLKE ÖZELLİĞİNE GÖRE  ÜRÜN HAZIRLIYORUZ

-İtalyanlarla nasıl rekabet ediyorsunuz?

Murat Erat: Bugün Türkiye’deki klasik mobilyaların %90’ı kopyadır. İtalya’da daha önce yapılmış olanların kopyalardır. Bizim ise çizim yapan bir mimar ekibimiz var.

Şimdi siz mesela bir koltuk yapıp bunu tüm dünyaya satmaya çalışırsanız, ticari bir ahmaklık yaparsınız. Rusya’ya, Kazakistan’a, Azerbaycan’a, Kafkas ülkelerine, Avrupa’daki ülkelere çok güzel dokuma kumaş gönderebilirsiniz koltuk takımından, ama bunu Nijeryalı bir insan kullanamaz. Çünkü 60 derece sıcak var orada. Onun için terletmeyen kadife kullanmanız lazım. Bizim Türkiye’deki mobilyacıların eksiği bu, tek bir ürün yapıp, dünyaya satmaya çalışmak. Biz ise ticaret yapacağımız ülke özeliğine göre ürün yapıyoruz, her ülkeye göre bir kullanım profili yapıyoruz.

Mesela herkes klasik mobilyayla ilgili olarak ‘Arap işi’ derler ama son 10 yıldır Araplar modern mobilya kullanıyorlar, klasiği Avrupa tercih ediyor. Çünkü Araplar zaten sıcak bir iklimde yaşıyor. 50 derece sıcaktan gelip oturduğu zaman terletmeyen, rahat uzanabileceği bir koltukta veya bir yatakta yatmak istiyor. Örneğin Nijeryalılar kesinlikle büyük desenli kumaşlardan hoşlanmazlar. Tunus’ta, Bostwana’da yaşayan insanlar gül motifinden hoşlanmazlar.

-Ekibiniz toplam kaç kişi?

Murat Erat: 57 kişiyiz. Bir atölye ekibimiz bir de mağaza ekibimiz var. Ayrıca bilişim ekibimiz de var ama onları mağazada tutmuyoruz.

-Üretim nasıl yapılıyor Asortie’de?

Murat Erat: Üretimin %80’ini kendimiz yapıyoruz. Atölyelerimiz var, Ankara’da kullandığımız bir fabrikamız var. Modern şeyleri Ankara’da yapıyoruz, klasikleri İstanbul’da… Ankara’da yapmamızın sebebi o dönemde teşvik vardı onun için açtık, onu da İstanbul’a taşıyacağız.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ejder09 Kasım 2016 21:21

    Çok verimli ve keyifli bir röportaj olmuş, başarılı bir hikayeyi daha takip etmiş olduk. Ellerinize sağlık