Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAteşan Aybars’tan altın, petrol, Çin bombası---

Ateşan Aybars’tan altın, petrol, Çin bombası

7 / 8
Ateşan Aybars’tan altın, petrol, Çin bombası
19 Ocak 2016 - 11:16 www.borsagundem.com

ANTİ NÜKLEER DEĞİLİM AMA BİLİNMESİ GEREKENLER VAR

-Gençliğinizde Kanada’da nükleer alanda mühendislik çalışmalarınız var? Bugün nükleer enerji hakkındaki görüşünüz nedir? Akkuyu, Türkiye’nin ihtiyacı için yeterli çözüm mü?

Ateşan Aybars: Ben anti nükleer değilim. Ben nükleer enerjiden, nükleer buhardan yapılan seralarda yetişen domatesleri yiyerek, yıllarca yaşadım. Nükleer enerji iyi bir enerji ama her iyinin kötüsü çok kötüdür. Yani ihmal edersen başına öyle belalar açar ki bunu hepimiz biliyoruz.
Tamam nükleer enerji yönetilebilir, enerji üretilebilir, çok ucuz ve temiz üretilebilir ama nükleer enerjinin birkaç tane problemi var. Bunları Türkiye’de hiç anlatmıyorlar. Biri maliyet; nükleer enerjiyi kurmak tamam çok maliyetli ama 30-40 yıl sonra ömrünü tamamladığı zaman sökmesi daha pahalıdır. İşte bundan kimse bahsetmiyor. Atık yakıtların nasıl saklanacağı meselesi dünyada hâlâ meçhul ve çok masraflı.
Nükleer enerji, sonsuz bir enerji gibi görünse de bu enerjiyi ihmal edersen, o, güzelliği ölçeğinde başını belaya sokar. Bu belayı karşılayacak know-how, zihniyet ve bilimsel düşünce ve yaklaşım henüz yerleşik değil Türkiye’de. Onun için Türkiye bunu yönetemez ancak yönettirir. Bunda da problem yok zaten. 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerizlenmemeli artık 19 Ocak 2016 17:39

    uyananlar kapanışta sattı gaza gelenlerin elinde kaldı.

  • anlayanlara tabii ki.19 Ocak 2016 15:37

    imf'nin son raporunda dünya çapında 2 yıl için büyümeleri düşürdüğü açıklamsı borsalar için uyarıdır aslında.

  • banka faizi iyi.19 Ocak 2016 15:08

    tüm emtialar, çinin durmasıyla dipliyor emtia alıp ta batacağına bizde faizler 11'lerde yani iyi getiri varken ne iş var emtialarda borsalarda??

  • sadece fikir19 Ocak 2016 14:41

    her satırını okudum ve adamın kafası çalıştığı fikri oluştu altın döviz ve hisse senetlerim var bunlara gümüşüde eklemem gerektiği fikri oluştu

  • borsaları düşürebilir!!!19 Ocak 2016 13:50

    yeni açıklanan alman zew endksindeki önemli düşüşe dikkat etmeli bu avrupanın önemli ekonomik kriz belirtisi olabilir ki borsalarda önemli gerilemeleri başlatabilir yakında.

  • borsacı19 Ocak 2016 13:15

    çok beyefendi bir adam kendisi.