Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarındaki rallinin nedeni ne?---

Avrupa borsalarındaki rallinin nedeni ne?

2 / 3
Avrupa borsalarındaki rallinin nedeni ne?
15 Şubat 2016 - 15:20 www.borsagundem.com

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Hakan Çal:

Yeni haftaya Japonya büyüme verisinin beklentilerin altında kalması ile başladık. Beklentiler altında kalan veri ile birlikte parasal gevşemenin gündeme gelmesi Asya piyasalarında Çin hariç alıcılı bir seyre neden oldu.

 Ayrıca Yuan’ın değer kazanımları ve petrol fiyatlarındaki tepki hareketlerinin devam etmesi piyasaları destekledi. Asya piyasalarındaki olumlu seyre paralel açılan Avrupa piyasalarında ECB Başkanı Draghi'nin Avrupa Parlamentosu'nda yapacağı açıklama bekleniyor.

Draghi’nin konuşmasından da piyasayı destekleyici söylemler bekleyen Avrupa piyasalarında %3’e varan yükselişler mevcut. Genel olarak yurtdışında Merkez Bankalarının ek teşvik yapacağı beklentileri hakim olduğunu söyleyebiliriz.  

 İçeride ise jeopolitik risklerin gündeme gelmesi BIST-100 endeksini zayıflatırken gelen tepki alımları tekrar endeksin pozitif tarafa geçmesini sağladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali15 Şubat 2016 16:01

    bizim borsada ne yapmayı düşünüyorlar. nasıl bir 69 bin desteğiymiş bu ki kaçıncı kez dönüyor. çoğu yatırımcı düşecek diye benim gibi nakite geçti bekliyor. ortam çok karışık hisse alınacak zaman değil. bu sebeple aşağı çeki sürekli gel gel yapıyorlar.