Ana SayfaPiyasaAvrupa borsayı 85 bine taşır---

Avrupa borsayı 85 bine taşır

1 / 6
Avrupa borsayı 85 bine taşır
08 Eylül 2014 - 11:31 www.borsagundem.com

Piyasalar Ağustos ortasından bu yana verdiği kayıpları geri aldı. Borsa tekrar 82.00'in üzerinde. Uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası'nın fonlama maliyetini azaltması ve parasal genişleme sinyaşi vermesiyle gelişen piyasalara yönelik beklentilerin arttığına dikkat çekiyor. Yeni süreçte endekste 85.000 hedef veriliyor ve portföylerde hisse oranının arttırılabileceği ifade ediliyor. Piyasalar açısından hayli hareketli bir süreç yaşıyoruz. Faiz, döviz ve borsada yaşanan volatil süreçte iyi para kazanan da oldu, kaybeden de. Dolar/TL'de 2,05-2,15 bandı değişti, 2,15-2,20 bandında hareket sürüyor.Gösterge faiz, enflasyon baskısıyla yüzde 9,5'in üzerine çıktı. Burada negatif faizin daha nee kadar sürdürülebilir olduğu tartışılıyor.Borda tarafında ise temmuz sonunda 84.000'lerden ağustos ortasında 77.000'in altına indi. Fakat son dönemde seçimlerin sona ermesiyle bir rahatlama oldu. Dolar kuru 2,18 TL'den 2,15 TL'ye gösterge faiz yüzde 9'a geriledi. Borsa ise yeniden 82.000 seviyesinin üzerine çıktı.

Geçen hafta ise piyasalarda yeni dengeler oluşturulabilecek Avrupa kaynaklı gelişmeler oldu.Ekonominin yeniden durgunluğa doğru gittiğini gören Avrupa Merkez Bankası (ECB), çareyi faiz indiriminde buldu. ECB, geçen hafta içinde flaş bir kararla hem borç verme, hem mevduat hem de politika fazinde 10'ar baz puan indirime gitti. ECB Başkanı Mario Draghi, hem faiz indiriminde bulunarak piyasaların fonlama maliyetini azalttı, hem de parasal gelişme sinyali vererek piyasadaki tahvilleri satın alma yoluyla likidite enjekte edeceğinin sinyallerini verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakın 70.000 altı olmasın?08 Eylül 2014 12:28

    ağustosta yabancılar kapitalizasyonu çok yüksek banka hisselerimizden çıkıyorlar ise dikkat etmeli.tahminler tutmayabilir borsada ekim ve sonrası fed tahvil alımını bitiriyor ise,ab'de de ebc,zarardaki bankaların açık özvarlıkları için tahvil alacaksa bu çok sorunlu bir kış demek olabilir dünya piyasalarında.