Ana SayfaPiyasaAvrupa borsayı 85 bine taşır---

Avrupa borsayı 85 bine taşır

2 / 6
Avrupa borsayı 85 bine taşır
08 Eylül 2014 - 11:31 www.borsagundem.com

ECB VE FED

Bunun yanında haftanın son günü ABD tarafında tarım dışı istihdam verisinin 225 bin olan beklentinin altında 142 bin kişi olduğu görüldü, İstihdam verisinin toparlanması, FED'in faiz artışını hızlandıracağı için piyasalar tarafında önemle takip ediliyor. Burada ağırlıklı beklenti faiz artışının 2015 ilk çeyrekte başlayacağı yönünde. Ancak sonbaharda, siyasi gelişmelerin geri plana düşmsiyle birlikte, ECB'nin faiz politikasındaki radikal değişiklikler ve bunun yanında jeopolitik riskler piyasalar tarafında izlenecek.
Geçen hafta itibariyle FED ve ECB arasında para politikaları adına kısa ve orta vadeli net bir yol ayrımı oluşmaya başladığüına dikkat çeken Saxo Capital Strateji Danışmanı Cünety Paksoy, " FED sıkılaştırma yönünde ilerlerken ECB ise daha çok  sıradışı genişleme politikalar uygulayacağını beyan etmiş oldu. Piyasaların yönü bu iki güçlü MB arasındaki ayrımın hızına ve gücüne bağlı oalrak belirlenecek" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakın 70.000 altı olmasın?08 Eylül 2014 12:28

    ağustosta yabancılar kapitalizasyonu çok yüksek banka hisselerimizden çıkıyorlar ise dikkat etmeli.tahminler tutmayabilir borsada ekim ve sonrası fed tahvil alımını bitiriyor ise,ab'de de ebc,zarardaki bankaların açık özvarlıkları için tahvil alacaksa bu çok sorunlu bir kış demek olabilir dünya piyasalarında.