Ana SayfaPiyasaAvrupa borsayı 85 bine taşır---

Avrupa borsayı 85 bine taşır

3 / 6
Avrupa borsayı 85 bine taşır
08 Eylül 2014 - 11:31 www.borsagundem.com

İSKONTO VAR

Avrupa tarafında atılan adımlar sonrasında snbaharda piyasalar tarafında beklentilerin yükseldiğini söyleyen Logos Portföy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berrin Önder, "ECB'nin yaptığı düzenlemeler sonrasında endeks tarafında beklentilerimiz arttı. Sonbaharda jeopolitik tarafta ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığı taktirde, borsada 85.000 üstü seviyelerde hareket görebiliriz" diyor.
Ağustos ayının ilk yarısında piyasaların olumsuz gelişmeleri fiyatladığını ve Türkiye'nin gelişen piyalara göre iskontosunun arttığını kaydeden Burgan Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Nergis Kasabalı, sonrasında yaşanan gelişmeleri ise olumlu buluyor. Bol likidite ortamının devamıyla birlikte endekste ilk etapta 84.000-85.000 seviyelerinin görülebileceği yorumunu yapan Ksabalı, sözlerine şöyle devam ediyor:" Ancak risklere  de dikkat etmek gerekiyor. Bölgesel riskler artabilir.AB'de durgunluk,en büyük ihracakpazarı olmamız açısından izlenmeli. Yılın sonrlarına doğru ülkenin yeniden seçim atmosferine gireceği de unutulmamalı."
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakın 70.000 altı olmasın?08 Eylül 2014 12:28

    ağustosta yabancılar kapitalizasyonu çok yüksek banka hisselerimizden çıkıyorlar ise dikkat etmeli.tahminler tutmayabilir borsada ekim ve sonrası fed tahvil alımını bitiriyor ise,ab'de de ebc,zarardaki bankaların açık özvarlıkları için tahvil alacaksa bu çok sorunlu bir kış demek olabilir dünya piyasalarında.