Ana SayfaPiyasaAvrupa borsayı 85 bine taşır---

Avrupa borsayı 85 bine taşır

5 / 6
Avrupa borsayı 85 bine taşır
08 Eylül 2014 - 11:31 www.borsagundem.com

KAYIPLAR TELAFİ EDİLEBİLİR

Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz ise eylül ayında piyasaların olumlu seyretmesini bekliyor. Gerz'e göre Kuzey Irak ve Suriye nedeniyle durduğu sanılan bu düzelme sürecinin devam ediyor olması kredi notu düşüşü ihtimalini de azaltıyor. Bu nedenle ağustos ayında yükselen kurlar, eylülde bir miktar gevşeyebilir ve BİST ağustos ayının kayıplarını telafi edebilir. ECB'nin kararının da Türkiye piyasalarına olumlu yansıyacağı değerlendirmesinde bulunan Gerz, eylül ayında enflasyonda düşme eğiliminin düşük olduğuna dikkat çekiyor.
Mehmet Gerz," Bu düşünceyle tahvil/ bono alokasyonlarımızı yüzde 9 faiz seviyesinden azaltıp,serbest fon ve özel sektör tahvil fonuna kaydırdık. Normal risk profiline sahip yatırımcılara yüzde 20 hisse, yüzde 5 tahvil-bono, yüzde 45 ÖST ve yüzde 30 serbest fon  öneriyoruz" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakın 70.000 altı olmasın?08 Eylül 2014 12:28

    ağustosta yabancılar kapitalizasyonu çok yüksek banka hisselerimizden çıkıyorlar ise dikkat etmeli.tahminler tutmayabilir borsada ekim ve sonrası fed tahvil alımını bitiriyor ise,ab'de de ebc,zarardaki bankaların açık özvarlıkları için tahvil alacaksa bu çok sorunlu bir kış demek olabilir dünya piyasalarında.