Ana SayfaKulisAysal sonunda iflası dile getirdi---

Aysal sonunda iflası dile getirdi

7 / 9
Aysal sonunda iflası dile getirdi
03 Mart 2013 - 08:52 www.borsagundem.com

BORÇ 12 YILDIR İLK KEZ GEÇEN YIL GERİLEDİ
SPORTİF tarafta süreklilik çok önemli. 2000'de UEFA Kupası'nı kazandık. O günden beri bir şey yok. Galatasaray 2000'den beri 12 yıl boyunca sürekli para kaybetti. Borç 20 milyon dolardan 328 milyon dolara çıktı. 12 sene içinde bir tek sene borçta düşüş yok. İlk defa geçen sene borç üçte biri oranında aşağı çekildi. Bugün bütün kulüplerin durumu böyle. Eğer kurumsal yapılarını düzeltmezlerse, finansal yapılarını sermaye artışlarıyla destekleyemezlerse borçlanmaları ve borçtan da felakete sürüklenmeleri son derece doğal.
BİR AİLE BABASI BASİRETLİ TÜCCAR BİZİ ANLARDI
BEN Galatasaray'ın başına geldiğimde 328 milyon dolar borç vardı. Bunun 78 milyon dolarının o an ödenmesi zorunluydu. 2014'e kadar hiç gelirimiz yok. Ya temlikli ya da yenmiş. En önemlisi Sportif A.Ş'nin 251 milyon lira eksi sermayesi vardı. O dönemde Sportif A.Ş'nin kayıtlı sermayesi 2 milyon 788 bin liraydı. Yani şirket teknik olarak iflas etmişti. O an insanlar bir aile babası ya da basiretli tüccar gibi davransa, o aşamada bizim ne yapmamız gerektiğini anlardı. Önceliğimiz hisse satışı değildi. Fakat yine de gerek olabilir diye bunun için yetki istedim.
BUGÜN EN BÜYÜK HİSSEDARIN 3 MİLYON LİRALIK HİSSESİ VAR
HİSSE satışından önce hisse reposunu düşündük. Bunun için Rus VTB Bank'la birkaç kez görüştük. Fakat bu bizim için hem maliyetli olacaktı hem de daha sonradan Türkiye'de bunun için bir mevzuat olmadığını öğrendik. O arada SPK'dan bize uyarı mektupları gelmeye başladı. Borçlarınızı ödeyin diye. Bunun üzerine İMKB'de hisse satışına giriştik. ASlında su SPK'nın bizi istemeyerek zorladığı bir işlemdi. Temmuz 2011'den Aralık 2011'e kadar yaklaşık 90 milyon dolarlık hisse sattık. Derneğin hissesi yüzde 82'den yüzde 55'e indirildi. Ama bunu bir anda yapmadık. 5 aya yaydık. Çok açık bir süreçti. Bunları da aslında halk aldı. Bugün Sportif A.Ş'nin 15 bin irili ufaklı hissedarı var. En büyük hissedarımızın elindeki hisse bedeli 3 milyon lira. Eskiden olduğu gibi bir AIG durumu yok yani. Hiçbir fonun eline geçmedi hisseler. Çok dikkatlı davrandık.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)