Ana SayfaPiyasaBak Ambalaj ve İş Yatırım sorusu---

Bak Ambalaj ve İş Yatırım sorusu

1 / 2
Bak Ambalaj ve İş Yatırım sorusu
27 Nisan 2017 - 10:07 www.borsagundem.com

KÂRI BİR YIL ARTIYOR BİR YIL DÜŞÜYOR

SORU (1) - Bak Ambalaj çok yükseldiği halde neden f/k düşük? Bunun anlamı nedir? Daha da yükseleceğini söyleyebilir misiniz? 

Tayfun Kuş

CEVAP - Uzunca süre yatay kanalda inişli çıkışlı bir seyir izleyen Bak Ambalaj, özellikle geçtiğimiz yıl temmuz ayından sonra yükselişe geçti ve günümüze kadar bu trend devam etti. Hisse, 21 Temmuz 2016 günü en düşük 2,08 TL’yi görürken çıkışın ardından 26 Nisan 2017 günü kapanışı 4,14 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, 24 Nisan günü ise tepe noktası 4,24 TL’yi test etmişti. Halihazırda zirvesine yakın seviyelerden işlem görüyor. Bununla birlikte gelen kâr satışlarının etkisiyle gevşiyor. Buralardan daha da aşağıya kaymaması ve toparlanabilmesi için alıcıların güç toplayabilmesi önemli. Bunun için de beklentinin artması şart. Özellikle kârlılığın artması yatırımcılarının takip edeceği en önemli unsur olacaktır. 

Hisseyle ilgili takas verileri takip edildiğindeyse ağırlıklı olarak bir aracı kurumda yoğunlaştığını görebilmekteyiz. Sermayesinin yüzde 47,22’si borsada işlem gören şirketin halka açık kısmının yüzde 64,42’si Global Menkul Değerler’in saklamasında bulunuyor. 

Şirketin geçmiş yıl verileri incelendiğindeyse brüt gelirini düzenli şekilde artırmakla birlikte kârlılık noktasında aynı performansı sergilemekte zorlandığı gözleniyor. Firma bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürüyor. Son olarak 2016 yıl sonu bilançosunda kârını artırmış görünen Bak Ambalaj’ın aynı rutini devam ettirmesi halinde 2017 faaliyet döneminde kârını düşürmesi beklenmeli. Hissenin fiyat kazanç oranı 26 Nisan 2016 tarihli kapanış fiyatına göre 13,79 seviyesinde bulunuyor. Bu oran 48,28 olan sektör ortalamasına göre oldukça makul bir değer olarak değerlendirilebilir. Fakat rutine uygun hareket etmesi halinde bu yıl kârın düşmesi halinde söz konusu oran da yüksek kalacaktır. Bu da satış baskısına neden olabilecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)