Ana SayfaPiyasaBak Ambalaj ve İş Yatırım sorusu---

Bak Ambalaj ve İş Yatırım sorusu

2 / 2
Bak Ambalaj ve İş Yatırım sorusu
27 Nisan 2017 - 10:07 www.borsagundem.com

REEL GETİRİ SAĞLAMALI

SORU (2) - İşyat’ın fiyatı çıkmaya devam eder mi? Teknik olarak değerlendirmesini yapabilir misiniz? 

Kemal Tekin

CEVAP - İş Yatırım TL bazlı verilerle uzun vadeli yükselen kanal içinde hareket etmekte. Ancak bu çıkışa rağmen gelinen seviyenin pek de iç açısı olduğunu söylemek mümkün değil. Zira son olarak 22 Şubat 2017 günü en yüksek 91 kuruşu test etti ve sonrasında gelen satışlarla birlikte düzeltme hareketinde bulundu. Hisse, teknik olarak yükselen bir ivme sergilese de yaşanan hareketin daha sağlıklı değerlendirilebilmesi için enflasyonun fiyatı aşındırma etkisini de göz önünde bulundurmak gerekir. Bu unsuru da fiyatlara yansıtabilmek açısından dolar bazlı verilerle takip edilmesi fikir vermeye olanak tanıyacaktır. Dolar bazlı verilerle hissenin fiyat hareketi takip edildiğinde en yüksek seviyesini 2010 yılında gerçekleştirdiğini sonraki yıllarda inişli çıkışlı bir hareket izlemekle birlikte düştüğünü görebilmekteyiz. Mevcut fiyatlar ise dolar bazında taban seviyelere denk geliyor. 

Geçtiğimiz 2016 faaliyet döneminde kârını kayda değer oranda artıran İş Yatırım’ın aynı performansı 2017’nin ilk çeyrek döneminde de göstermesi halinde hissenin çıkması için gerekli enerjinin de sağlanması mümkün olabilecektir. Ancak geçmiş yıl verileri takip edildiğinde bu olasılığın pek de güçlü olmayabileceği anlaşılmakta. Zira geçmiş veriler şirketin bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürdüğünü gösteriyor. Son olarak 2016 yıl sonunda kârını artıran şirketin 2017 faaliyet döneminde kârda düşüş sergilemesi şaşırtıcı olmayacaktır.  

Hisse TL bazında yükseliyor görünse de uzun vadede reel olarak yatırımcısına kazandıramamakta. Güçlü şirketlerin takip edilmesi kazanç elde etme olasılığını da artıracağını unutmamakta yarar var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)