Ana SayfaPiyasaBalatacılar Balatacılık ve Burçelik sorusu---

Balatacılar Balatacılık ve Burçelik sorusu

2 / 2
Balatacılar Balatacılık ve Burçelik sorusu
30 Nisan 2015 - 10:42 www.borsagundem.com

YIL SONU KÂRI SEMBOLİK DÜZEYDE
SORU (2) -
Burçelik nasıl oluyor da çıkmıyor anlayabilmiş değilim. Şirket kârı da  bilançosu da fena değil. Yine de yaptığı prim bana göre düşük. Nedeni var mı?
Burak Şahin  

CEVAP -
Burçelik’in fiyat seyri takip edildiğinde en yüksek seviyesini Nisan 2011’de test ettiğini görebiliyoruz. Hisse 25 Nisan 2011 günü düzeltilmiş verilere göre zirve seviyesi olan 21,92 TL’yi gördükten sonra düşüşe geçti. Uzunca bir düşüşün ardından son bir yıldır daha ziyade yatay kanalda hareket ediyor. Hisse bu süre zarfında aşağıda destek yukarıda ise direnç seviyelerine geldiğinde yönelimini değiştirerek hareketini sürdürüyor. Şimdilerde ise kısa vadeli yukarı yönlü çıkışını sürdürüyor.
Firmanın mali performansına bakıldığında ise herhangi bir başarıdan bahsetmek mümkün değil. Son beş yıllık süre zarfında üç yıl zarar açıklarken son olarak 2014 yılında sembolik kârlılıktan bahsedebiliriz. Şirketin en büyük sıkıntısı esas faaliyetlerinden dolayı sürekli zarar etmesi. Esas faaliyetlerinden kâra geçememesi ileriye dönük beklentilerin de zayıf kalmasına neden olmakta. Bu anlamıyla sembolik düzeydeki 2014 faaliyet döneminde açıklanan kârı önemli görmek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Asıl önemli olan esas faaliyetlerinden dolayı kâr edip edemediğidir. Şirket henüz bu başarıyı gösterebilecek performanstan uzakta bulunuyor. Bu nedenle gerçekleşen kârı fazla abartmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)