Ana SayfaHisse Öneri ListesiBankalar üçüncü çeyrekte canlanacak---

Bankalar üçüncü çeyrekte canlanacak

1 / 9
Bankalar üçüncü çeyrekte canlanacak
10 Ağustos 2015 - 11:15 www.borsagundem.com

Piyasalarda iç ve dış faktörler dalgalı bir seyri beraberinde getirirken, borsadaki bankalar ikinci çeyrek bilançolarını açıklıyor. Toplam 15 bankanın 11'inin açıkladığı net kârlar artışa işaret ediyor. Ancak analistler, üçüncü çeyrekte bankalardan benzer performansı beklemiyor. Beğenilen banka hisseleri arasında ise Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası ve Halkbank öne çıkıyor.
Bir yandan içeride koalisyon görüşmeleri devam ederken diğer yandan FED'in faiz artırım beklentisi piyasalarda fiyatlanma-ya devam ediyor. Öte yandan terör olayları nedeniye de dalgalanmaya devam eden borsa, bu dönemde hareketli seyrini koruyor. Tüm bu faktörler dolayısıyla uzmanların 'bekle-gör' tavsiyesinde bulunduğu piyasalarda, temkinli duruşun sürdürülmesi bekleniyor. Ancak kimi uzmanlar da uzun vadeli ya tınmalar için satış dalgasından yararlanıp güvenilir hisselerde alım yapılabileceğini söylüyor.
Piyasalarda bu dönemde başka bir faktör de borsa şirketlerinden gelen ikinci çeyrek bilançoları. Burada özellikle borsayı sürükleyen banka bilançoları takip ediliyor. Biz de gelen banka bilançoları üzerinden banka analistlerinin yorumlarını ve yılın geri kalanındaki beklentilerini aldık.
Halka açık olan 15 bankanın 11'i ikinci çeyrek bilançolarını açıkladı. Bilançolarda beş büyük bankadan en çok dikkat çekeni, çeyreksel bazda yüzde 31 kâr artışıyla Garanti Bankası oldu. Halkbank ise yüzde 11 kâr artışıyla Garanti'yi takip etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)