Ana SayfaHisse Öneri ListesiBankalar üçüncü çeyrekte canlanacak---

Bankalar üçüncü çeyrekte canlanacak

4 / 9
Bankalar üçüncü çeyrekte canlanacak
10 Ağustos 2015 - 11:15 www.borsagundem.com

DARALMA BEKLENİYOR

Global Menkul Değerler Araştırma Müdürü Sevgi Onur da üçüncü çeyrekte bankaların net faiz marjlarında daralma bekliyor. Bunun da en önemli nedeni TÜFE endeksli kağıtların getirilerindeki azalma olacak. Sevgi Onur, "Mevsimsellik etkisi nedeniyle kredi büyümesinde yavaşlama olabilir. Bu da ücret ve komisyon gelirlerinde hafif gerilemelere neden olabilir. Ek olarak, ikinci çeyrekte kârlılığı destekleyen temettü gelirleri üçüncü çeyrekte olmayacak. Bu da kârlılık üzerinde baskı yaratabilir" diye konuşuyor.
Ünlü&Co Araştırma Bölümü Direktörü Dr. Vedat Mizrahi de ikinci çeyreğin aksine üçüncü çeyrekte TÜFE endeksli kağıtların getirilerindeki azalma ve marjların zayıflamasıyla birlikte banka kârlarında düşüş öngörüyor. Buna göre yıl sonu beklentileri de benzer. Önümüzdeki dönemde banka kârlarını etkileyecek en önemli faktörün FED'in yapacağı faiz artırımları olacağım ifade eden Vedat Mizrahi, "Faiz artırımlarının büyüklüğü ve sıklığı TC Merkez Bankası'nın da faiz artırmak zorunda kalmasına neden olabilir ve bu da banka kârlarını kısa vadede negatif etkiler. TSKB dışındaki bankaların hepsi vade uyuşmazlığı nedeniyle faiz artışlarından kısa vadede negatif etkileniyor. Bu nedenle olası bir faiz artısı banka hisselerinde daha düşük seviyeleri görmemize neden olabilir" diyor.
Bu beklentilere ek olarak uz manların yine de alım önerdiği ve beğendiği hisseler bulunuyor. Buna göre Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası ve Halkbank en çok beğenilen hisseler arasında yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)