Ana SayfaDış PiyasalarBaşarılı halka arzın sırrı---

Başarılı halka arzın sırrı

6 / 8
Başarılı halka arzın sırrı
13 Haziran 2013 - 00:18 www.borsagundem.com

Halka arzlarda öne çıkan sektörler hangileri?
Genel de aynı sektörler öne çıkıyor. Gayrimenkul, güvenli olduğu için tercih ediliyor. Ayrıca teknoloji şirketleri de tercih edilen sektörler arasında ancak bu ülkeden ülkeye değişiyor.
Ortadoğu ve Afrika pazarına bakıldığında; finans, perakende, kimya, tüketici ürünleri ve emlak sektörünün önde olduğu görülüyor. Avrupa’da bunlara maden, gaz ve petrol de etkileniyor.
Finansal kriz özellikle Avrupa’da etkisini sürdürüyor, gelişmekte olan ülkeler ise büyüyor. Buna bağlı olarak 2012’de halka arz pazarı nasıl etkilendi?
Global pazara bakıldığında son dönemde Avrupa borç krizi nedeniyle düşüş olduğunu görüyoruz. Bu sadece Avrupa problemi değil diğer pazarları da etkiliyor ama onların faaliyetleri devam ediyor. Gelişmekte olan ülkelerde büyüme çift haneli. Evet, bizim borç problemimiz var, ancak bu hükümetin problemi. Burada bono-tahvilden de söz etmek lazım. Çünkü halka arzdan bahsederken buradaki trend de önemli. İyi notlu şirketler oldukça az ve o yüzden burada küçük şirketlerin bono- tahvillerini daha çok görüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)