Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası faiz artırımı ile başarılı oldu---

Merkez Bankası faiz artırımı ile başarılı oldu

4 / 6
Merkez Bankası faiz artırımı ile başarılı oldu
13 Eylül 2018 - 14:34 www.borsagundem.com

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), algılamalardaki bozulmanın önüne geçme hedefinde başarılı olduğuna dikkat çekerek, USD/TRY'nin önümüzdeki dönemde 6 seviyesinin altına inmesini ve kurdaki aşırı hareketlerin ortadan kalkmasını beklediğini söyledi.

Baş Ekonomist Burak Kanlı yaptığı açıklamada, TCMB'nin beklentilerin üzerinde faiz artışına giderek TL üzerinde oluşan ve giderek ekonominin geneli olumsuz etkileyen algılamalardaki bozulmanın önüne geçmeyi hedeflediğini vurgulayarak, bunda da başarılı olduğunu düşündüğünü kaydetti.

USD/TRY'nin önümüzdeki dönemde 6 seviyesinin altına inmesini ve kurdaki aşırı hareketlerin ortadan kalkmasını beklediğinin altını çizen Kanlı, "Bu karar uzun vadeli faizlerde de bir miktar düşüşe yol açacaktır. Alışılmış düşüncenin aksine, faiz artışının büyümeyi de olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Zira, geride bıraktığımız iki ayda kurdaki sert değer kayıplarının ve kur belirsizliğinin yüksek cari açık veren Türkiye ekonomisi üzerinde, yüksek faizden çok daha yıkıcı etkide bulunabileceğini gördük."

Özetlerin, TCMB'nin bu hamlesi paniğin ortadan kalkmasına yardım edecek ve Türkiye ekonomisinin asıl sorunlarına odaklanmak için politika yapıcılara alan ve zaman sağlayacak nitelikte olduğunu da ifade eden Burak Kanlı, "Ancak son dönemde gözlenen bozulmanın sadece TCMB'nin hamleleriyle çözülemeyeceğini ve özel sektör bilançosuna dair belirsizliğin ortadan kaldırılmasının ve bu noktadaki sorunların çözülmesi yolunda iyi hazırlanmış, gerçekçi bir programı hayata  geçirmenin şart olduğunu not etmek isterim." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail13 Eylül 2018 20:54

    aman ne büyük başarı.24 faizle piyasada ruzgar oynamaz.ayrıca 625 puana sadece 20 krş düşebildi dolar.mb başkanı acilen değişmeli.temmuz ayında 150 puanlık artış yapsaydı dolar şuan 5 liralardaydı.

  • jale13 Eylül 2018 20:25

    yıllarca dusuk faızle borclan faız yukselınce stop.emeklı asgarı ucretlı ne yapacakkkkk.

  • halden13 Eylül 2018 17:27

    Herhalde dolar 4,50 altını gördü de ben kaçırdım, başarılı oldu dediğinize göre!

  • metın.13 Eylül 2018 17:01

    basarılımı oldu.ya guldurmeyın lutfen adam uretımı yuzde 50 ylemı yapacak.

  • doğru13 Eylül 2018 16:43

    syn cumhurbaşkanı konuşmasaydı dolar 6 tl nin altına inerdi...

  • scrower13 Eylül 2018 15:56

    uzun vadede başarılı olamadı günü kurtardı sadece köklü değişim gerekiyor malesef bu sistemle bu hükümet ile gemi ilerlemiyor