Ana SayfaPiyasaBorsada takas avantajı başlıyor!---

Borsada takas avantajı başlıyor!

2 / 24
Borsada takas avantajı başlıyor!
05 Eylül 2016 - 14:18 www.borsagundem.com

KONJONKTÜR ALIM İÇİN UYGUN MU?

15 Temmuz itibariyle ülkede yaşananlar nedeniyle borsaya para girişi diğer gelişmekte olan ülkelere göre zayıf kaldı diyen Nalbandı konjonktür içinde şu yorumu yapıyor: “Aynı dönemde MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksi yüzde 15 yükseldi. BIST-100 yabancı payı 15 Temmuz sonrasında yüzde 64’den yüzde 62’ye geriledi. Fiyat/kazanç oranı ise rakiplerine göre ucuz kaldı. Piyasa değeri/defter değeri çarpanı ise iskontolu. Bu oran 15 Temmuz öncesinde yaklaşık yüzde 25 seviyesindeyken daha sonra yüzde 37’ye yükselerek 9 Aralık’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı, içeride siyasi ve jeopolitik risklerin azalmasıyla yılın ikinci yarısında para girişi artabilir. Türkiye zaten kendi klasmanındaki diğer ülkelere göre hem ekonomik, hem de iskonto bakımından daha yatırım yapılabilir durumda. Ancak şimdi de FED’in faiz artırma riski piyasayı tedirgin ediyor. Böyle bir durumda borsada satış baskısını artırmasından endişe ediyoruz."

DOLAR, HİSSE, FAİZ ÜÇLÜSÜ

Nalbandı, yatırımcıların en çok takip ettiği üçlüden doların son yıllarda en çok dikkat çeken yatırım aracı olduğunu da söyleyerek BIST-100’ün 2013 yılından beri zirve yapamadığını belirtirken, içerideki siyasi ve jeopolitik gelişmeler yerli ve yabancı yatırımcının borsaya yönelik olumlu beklentisini azalttığını hatırlatıyor. Ancak riski seven ve yüksek getiri elde etmek isteyenler için borsanın önemli fırsatlar sunmaya devam edeceğini hatırlatıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir06 Eylül 2016 15:29

    sarkuysanı atlamışlar sarkuysan 3 milyar ciro 125 milyon dolar piyasa değeri ile tek geçilir..yönetici hayri bile yıllar evvel vahapa uçacak kacacak demişti..de ufak bi sorun oldu hayri hisseleri uçtu kaçtı olsun ..

  • Kemal06 Eylül 2016 09:28

    Alim yaptigin anda paraya bloke koyuluyor. Repo falan yapamazsin.