Ana SayfaHisse Öneri ListesiBeklentisi olan 2 hisse---

Beklentisi olan 2 hisse

7 / 14
Beklentisi olan 2 hisse
01 Kasım 2011 - 11:04 www.borsagundem.com

KAPASİTEYİ ARTIRMANIN YANINDA PAY DEVİRLERİ DE GÜNDEMİMİZDEYDİ..
Ekim ayına damgasını vuran bir diğer önemli konu da;Aksa Enerji ile Goldman Sachs arasındaki tahsisli sermaye artırımı ve pay devri işlemlerinin başarılı şekilde gerçekleştirilmesi oldu.Bu olay neticesinde Goldman Sachs Aksa Enerji’nin sermayesinin yaklaşık %15.10’unu(sermaye artırımı sonucu oluşacak olan sermaye üzerinden)temsil eden paylara sahip olacak.Bahsi geçen bu paylar için Goldman Sachs tarafından ödenecek toplam bedel yaklaşık 268 milyon dolar tutarında..
25 Temmuz 2011, 26 Temmuz 2011 ve 5 Ağustos 2011 tarihlerinde yapılan özel durum açıklamaları ile belirtildiği gibi;Şirkete tahsis edilen 192 milyon dolar tutarındaki 1 yıl 1 hafta vadeli kredi tahsis edilmişti.
27 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada; Goldman Sachs'ın düzenlemeleri çerçevesinde sağlanan Yeni Kredi ile şirket almış olduğu 192 milyon dolar tutarındaki mevcut kredisini 1 yıl 1 haftalık vadesi sonunda yeniden finanse ederek 5 yıla uzatacak ve 93 milyon dolar tutarında ek kaynak sağlayacak. Buna ilaveten tahsisli sermaye artırımı ile Aksa Enerji'ye 175 milyon dolar tutarında bir ek kaynak sağlanacak.
Aksa Enerji için bereketli diyebileceğimiz Ekim ayının son günlerinde şirket tarafından yapılan açıklama yatırımcılarını sevindirdi.
Aksa Enerji grup şirketi olan ve Bolu’da kömür anlaşması bulunan Aksa Göynük Enerji’yi Kazancı Holding’ten devraldı.Böylelikle şirket bu bölgedeki termal elektrik üretme lisansını bu şirketin altına transfer ederek ilk etapta 135MW’lık elektrik yatırımı gerçekleştirecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)