Ana SayfaPiyasaBelgin Maviş’ten yatırımcıya önemli uyarılar---

Belgin Maviş’ten yatırımcıya önemli uyarılar

5 / 12
Belgin Maviş’ten yatırımcıya önemli uyarılar
20 Ekim 2014 - 08:52 www.borsagundem.com

MERKEZ BANKASI’NIN ATAĞINA DİKKAT EDİLMELİ

-Türkiye sınırında yaşanan hareketlilik piyasalarda dengeleri bozdu mu, fiyatlara yansıdı mı, yatırımcı bu noktada borsada ne yapmalı?

Belgin Maviş: Bundan sonraki süreç içerisinde dolar dalgalı seyir olsa da ki olacak, biraz daha eski kaybetmiş olduğu güveni sağlayacak ki yatırım portföylerinin içerisine girsin. Altın ‘out’ dolar ‘in’ gibi bir durum söz konusu. Dolar 2.40 seviyesini test edecek. Burada benim dikkatimi çeken husus şu; Merkez’in kafasında bir müdahale var mı? Şu ana kadar olmadı ama benim tahminim sepette 2.60’ın üzerine doğru çıkarsa, dolarda da 2.35’in üzerine ataklar yaparsa, 2.38 zorlarsa bir müdahale gelebilir. Ancak bu zayıf bir ihtimal. Yıl sonuna kadar piyasalarda açık pozisyonu olan gerek kamu kuruluşları, gerekse özel sektörün döviz pozisyonlarını kapaması için ataklar yapabilir. Burada Merkez’in atağına dikkat etmek gerekiyor.
Kur ne olur? 2.40 ilk hedef. Tabi hemen bugün, yarın değil, önümüzdeki üç ay için söylüyorum.
Bu arada hiç konuşulmuyor ama Draghi başarılı olamayıp da, ‘Cumhurbaşkanlığına aday oluyorum’ der mi? Çünkü İtalya’da yakın zamanda seçimler var. Önümüzdeki günlerde böyle bir ihtimale de dikkat etmeli. ‘Avrupa Merkez Bankası Başkanlığı’ndan yoruldum artık” diyebilir.


Bunlar olanlar. Gelelim yatırımcı tarafına. Borsada iş hiç bitmez. Özellikle sert satışlar borsada her zaman alım fırsatıdır. Bu süreç içerisinde ne mi olur? Şimdi üçüncü çeyrek bilanço beklentileri var, bunlardan dolayı hareketlilik olacaktır. Bu borsadaki yukarı yönlü hareketin arkasındaki bir sebep olabilir. Yatırımcı Ekim ayı içerisinde bilanço hareketliliğini takip edebilir ki bu Kasım ayında da devam edecektir. Ama çok fazla pozisyon taşımayı doğru bulmuyorum. Daha nakit ve dövizdeki geri çekilmelerde birer alım fırsatı olacaktır tabi. Biraz daha zayıflayan bir euro buna karşı güçlenen bir dolar stratejisini göz ardı etmemeleri gerekiyor. Hisse senetlerinde de bilanço beklentisi iyi olan özellikle Kasım-Aralık döneminde sermaye artırımı veya temettü veren şirketleri biraz daha bu süreç içerisinde takip etmeleri onlar için avantaj olacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ankara21 Ekim 2014 00:03

    uyarılar güzel ama bizdeki şirket sahipleri.sorumluluk almıyor hatasını yatırımcı ödüyor örneğin akın ipek hocanın gülüşüne malım heba dedi hisseler bir yıldan beri belini doğrultamıyor. akın ipek bedelini ödemeli yatırımcı değil.