Ana SayfaPiyasaBera Holding ve Metro Holding sorusu---

Bera Holding ve Metro Holding sorusu

2 / 2
Bera Holding ve Metro Holding sorusu
25 Temmuz 2017 - 09:22 www.borsagundem.com

SERMAYE ARTIRIMI GÜNDEMDE DEĞİL

SORU (2) - Sürekli satın almalar yapan fakat bir türlü yükselemeyen tersine düşen METRO’nun bu hali ne olacak dersiniz? Mevcut yatırımlarını finanse etme konusunda birde bedelli yaparak yatırımcısını daha fazla mağdur etme ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Ahmet

CEVAP- Aralık 2012’de en düşük 44 kuruşa kadar inen Metro Holding, ardından yükselirken son bir yılda en yüksek seviyesi olan 1,64 TL’yi 3 Mart 2017 günü test etti. Fakat burada fazla tutunamadı ve gelen satış baskısıyla birlikte tekrar geriledi. Şimdilerde ise 1,17 TL’nin üzerinde tutunuyor.

Borsada işlem gören hisselerin istikrarlı şekilde çıkış sergileyebilmesi için ilgili şirketin düzenli olarak büyümesi önemlidir. Firmanın gelir ve kârlılıkta büyüyor olması hissenin fiyatını yukarı çeken önemli bir unsurdur. Tersi durumdaysa yani zarar eden ya da kârını düşüren bir durum söz konusuysa o taktirde hissenin eğilimi de düşüş yönünde olacaktır. Metro Holding bu noktada arzu edilen işareti verebilmiş değil. Şirket düzensiz bir karlılığa sahip. Geçtiğimiz yıl zarardan kâra dönen firmanın bu yılın ilk çeyreğinde kâra geçmesi önemli. Aynı ivmenin sürmesi halinde bu yıl sonunda da kâr açıklama olasılığı öne çıkıyor. Ancak asıl önemli olan kârlılıkta sürekliliği yakalayabilmek. Yatırımcılar ise bu noktada ikna olmuş değil. Söz konusu durum ister istemez hisseye yönelik ilgiyi sınırlarken fiyatta da dalgalı bir seyrin yaşanmasına neden oluyor. 

 Tüm bunlardan ayrı olarak şirketle ilgili son gelişme gerçekleştirilmek istenen bir yatırımla ilgili. Firam Batum’da bulunan Euphoria Otelini satın alacak. Daha önce doğrudan mülkiyetinin alınması gündemdeyken bu defa otele sahip olan şirketin payının alınması yoluna gidileceği belirtildi. Yöntem değişikliğine bağlı olarak alım bedeli de değişecek ancak henüz bu maliyete ilişkin ek bir açıklama gelmedi. Açıklamada otelin sahibinin Legend Hotel Batumi JSC olduğu belirtilmekteyse de şablon açıklamada satan taraf olarak Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin ismi geçmekte. Söz konusu gelişmeler dışında şirketin sermaye artırımında bulunacağına dair bir açıklama ya da gelişme bulunmuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)