Ana SayfaPiyasaBeşiktaş riskli yapısını koruyor---

Beşiktaş riskli yapısını koruyor

1 / 11
Beşiktaş riskli yapısını koruyor
30 Nisan 2014 - 14:37 www.borsagundem.com

ORTAKLIK YAPISINDAKİ DEĞİŞİKLİK ANCAK HAREKETLENDİREBİLİR
 
SORU-
Doğusan’la ilgili yorumunuzu öğrenebilir miyim?
Ali Yılmaz
 
CEVAP-Sermayesinin yüzde 56,09’u Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan Doğusan, İkinci Ulusal Pazar’da işlem görüyor. Erzincan’da kurulu olan Şirket’in ortakları arasında yurt dışında çalışan işçiler ve yurt içindeki yatırımcılar olmak üzere tahminen dört bin kadar hissedar bulunuyor. İller Bankası’na ait olan hisseler 2007 yılında alınan karar çerçevesinde özelleştirilmek üzere ÖİB’ye devredildi. Toplam 20 çalışanı bulunan Şirket, kiremit üretiminde bulunuyor. Şirketin bilançosuna baktığımızda ise 20 milyon TL tutarındaki sermayeye karşılık geçtiğimiz yıl ancak 1,5 milyon TL brüt satış gerçekleştirdiğini görüyoruz. Son beş yıl zarar eden firmanın birikmiş geçmiş yıl zararı ise 16,8 milyon TL’yi buldu. Yıllar itibarıyla Şirketin satışlarında bir artış yaşanmadığı gibi kâr edeceğine dair bir emare de görülmüyor. Mevcut haliyle hissenin yatırıma elverişli olduğunu söylemek zor. Ancak ortaklık yapısında olası bir değişiklikte hareketlenmesi öngörülebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • onur değirmenci02 Mayıs 2014 13:49

    yorumlarınızı begeni ile takip ediyorum. bizim gibi yuksek kazanclar pesinde kosarken tum parasını spekulatorlerin elindeki hisselerde kaybeden küçük yatrımcılrara yol gosteriyorsunuz. keske 3 yıl once bu bolum olsaydı da ibret alsaydık.

  • goldsmaduru 01 Mayıs 2014 21:22

    kimse artık yorum dahi yapmıyor golds da madurolanların hakkı verilmedikce kimseleri bulamayacaksınız düdükleyecek kerizmi millet parasını hırsızların eline versin neden koruyamadınız golds yatırımcıyı neden ezdirdiniz cetelere neden milletin önüne koydunuz böyle sahtekarları borsaya