Ana SayfaPiyasaBeşiktaş riskli yapısını koruyor---

Beşiktaş riskli yapısını koruyor

6 / 11
Beşiktaş riskli yapısını koruyor
30 Nisan 2014 - 14:37 www.borsagundem.com

BORCU DA ZARARI DA YÜKSEK

SORU
-Kerevitaş’ın geleceğini nasıl görüyorsunuz? Bilgi verirseniz memnun olurum. 

Ahmet Toprak

CEVAP-Sermayesinin yüzde 58,23’ü Yıldız Holding’e ait olan Kerevitaş, 2011 yılından bu yana düşen bir kanalda hareket ediyor. Hissenin düşmesinde aynı tarihten bu yana zarar ediyor olmasının etkisi hissediliyor. Geçtiğimiz yıl Firma her ne kadar satışlarını artırmasını başardıysa da bunu kâra dönüştüremedi ve zararını artırdı. Zararın artmasında finansal gelirlerin sıfırlanması kadar finansal giderlerin yükselmesinin de etkisi bulunuyor. Artışta döviz kurunda yaşanan yükselmenin etkili olduğu görülmekte. Dövizdeki artış Firmanın kısa vadeli yükümlülüklerinin de ciddi oranda artmasında etkili olduğunu gösteriyor. Tüm bunlardan ayrı olarak Kerevitaş’ın biriken geçmiş yıl zararı ise 100 milyon TL’ye dayandı. Özsermayesinde olumlu bir atış olmakla birlikte hâlâ negatifte bulunuyor. Hissenin takas verilerine bakıldığındaysa hissenin toplanmış olduğu görülmekte. Halka açık kısmın yüzde 86,21’i Bizim Menkul Kıymetler’in saklamasında bulunuyor. Şirket henüz kâra geçeceğine dair işaretleri vermiyor. Bu olumsuzluk hissenin çıkışında da önemli bir engel olarak gözlenmekte.   
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • onur değirmenci02 Mayıs 2014 13:49

    yorumlarınızı begeni ile takip ediyorum. bizim gibi yuksek kazanclar pesinde kosarken tum parasını spekulatorlerin elindeki hisselerde kaybeden küçük yatrımcılrara yol gosteriyorsunuz. keske 3 yıl once bu bolum olsaydı da ibret alsaydık.

  • goldsmaduru 01 Mayıs 2014 21:22

    kimse artık yorum dahi yapmıyor golds da madurolanların hakkı verilmedikce kimseleri bulamayacaksınız düdükleyecek kerizmi millet parasını hırsızların eline versin neden koruyamadınız golds yatırımcıyı neden ezdirdiniz cetelere neden milletin önüne koydunuz böyle sahtekarları borsaya