Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi güçlü 27 hisse---

Bilanço beklentisi güçlü 27 hisse

5 / 28
Bilanço beklentisi güçlü 27 hisse
11 Temmuz 2013 - 11:21 www.borsagundem.com

“KÂRIN PAYLAŞILMASI DA ÖNEMLİ”
ATIG Menkul Değerler Araştırma Departmanı Yönetmeni Osman Kadri Koca ise, ilk yarı performanslarını yıl kapanışı için hedeflerin oluşturulmasında ya da revize edilmesinde temel gösterge olarak görüyor. Koca, hisse seçiminde bir şirketin karının yüksek olmasının yanı sıra, sektör içindeki konumu, karının sürdürülebilir olup olmadığı, gelirlerinin artış yüzdesi,maliyet yönetimi ve gelecek projeksiyonlarının da önemli kriterler olduğunu belirtiyor. Koca, özellikle faaliyet gelirlerindeki değişimler, döviz pozisyonları, yatırımlar, finansal gelir-gider farkları, likidite kalitesi ile borç vadelerinin yakından izlenmesini tavsiye ediyor. Elde edilen karın yatırımcılarla paylaşılıyor olmasını ise,  atırımların vadesinin uzun süreli olabilmesi için en belirleyici faktör olarak değerlendiriyor. İntegral Menkul Değerler AraştırmaDepartmanı Analisti Batuhan Başavcı da,  bilançolarda sadece karlılık oranlarına değil şirketin yaptığı yatırımlar için borçlanma vadeleri ile hangi para birimi ile borçlandığına da dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Başavcı, yön arayışında olan ve volatil hareket eden Borsa İstanbul’da endeksle arasındaki korelasyonu daha düşük, defansif hisselerin tercih edilmesini tavsiye ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Riza Bilgen12 Temmuz 2013 13:12

    Vermis oldugunuz, bilgilerden dolayai tesekkür ediyorum. Özellikle, ISBIR HOLDING hakkinda bilgilerinizin ulasmasina cok seviniyorum. Iyibir haftasonu dileklerimle, sevgiler, selamlar.

  • doktor Tan11 Temmuz 2013 14:23

    1-2 ay öncesinden belirlenen bir yorum herhalde. THY hisseleri 10 a doğru yol almış. yıl sonu hedef fiyatı 10 TL bence. şuanda 8.20 zaten..