Ana SayfaPiyasaBilanço okumanın püf noktaları---

Bilanço okumanın püf noktaları

1 / 7
Bilanço okumanın püf noktaları
05 Kasım 2014 - 14:48 www.borsagundem.com

Geçen hafta borsada başlayan yükseliş ve önümüzdeki dönemde 84 bin 500 ile 85 binlerin öngörülmesi olasılığı hisse deği-şimi ya da yeni pozisyon açmak isteyenler için cazip fırsatlar yaratıyor. 2014 yılı üçüncü çeyreğine yönelik bilançoların Borsa İstanbul’a (BIST) açıklanmasına çok kısa bir süre kala, piyasada en önemli gündem maddelerinden biri de yeni açıklanacak bilançolar.
Analistler, borsada alınacak yeni pozisyonların ve hisse değişimlerinin gelen bilanço verileri ışığında belirlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Diğer bir deyişle borsa ile ilgilenen herkesin bilançolarla ilgili bilgilenmesi ve bunların nasıl okunacağını öğrenerek bir değerlendirme yapması gerekiyor.
Hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin çoğunluğu 2014 yılının dokuz ayına ilişkin bilançolarını, 19 Kasım tarihine kadar bor- saya bildirmek durumunda. Bu kapsamda konsolide olmayan bankalar ve konsolide sigorta şirketleri 10 Kasım, konsolide olan bankalar 19 Kasım tarihine kadar bilançolarını BIST’e gönderecekler. Sigorta şirketleri içinse son tarih 30 Ekim.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)