Ana SayfaPiyasaBilançoları kur ve faiz belirleyecek---

Bilançoları kur ve faiz belirleyecek

1 / 7
Bilançoları kur ve faiz belirleyecek
23 Mart 2015 - 13:53 www.borsagundem.com

​Şirketlerin konsolide bilanço açıklanmalarının tamamlanmasıyla Borsa İstanbul'da 2014 finansal yılı geride kaldı. Şirketlerin bilançolarına yön veren en büyük etkenler ise hiç şüphesiz yüksek dolar/TL ve düşük petrol fiyatları oldu. Bu ortam nispeten düşük faizle de desteklendi. Düşük petrolün pozitif etkisi en çok havayolu şirketlerinde hissedildi. Fakat tüm bunların içinde özellikle 2014 son çeyreğinde doların TL karşısında aşırı değer kazanması şirketlerin karlılığını gölgelemiş oldu.
Mustafa Gündoğdu’nun Ekonomist dergisindeki haberine göre 2015'in ilk çeyreğini geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde ise uzmanlar, ilk çeyrek bilançolarında 2014 son çeyreğinden çok farklı bir tablo beklemiyor. Devam eden yüksek dolar/TL'nin bu çeyrekte de satışları baskılaması beklenirken, özellikle yüksek döviz borcu bulunan şirketlere karşı yatırımcıların dikkatli olması öneriliyor. Bankalar tarafında da beklentiler yüksek değil.
Biz de Ekonomist olarak 2013 ve 2014 yıllarında satışlarını, faaliyet karlarını ve net karını en çok artıran ilk 20 şirketi mercek altına aldık. Analistlerin 2015 beklentilerini de topladık.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)