Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilançosu beğenilen 15 hisse---

Bilançosu beğenilen 15 hisse

7 / 16
Bilançosu beğenilen 15 hisse
15 Mart 2013 - 08:26 www.borsagundem.com

ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ
GARANTİ BANKASI: Öneri AL, Hedef Fiyat 11,00 TL

Garanti Bankası 2012 yılının son çeyreğinde hem bizim beklentimiz olan 952 milyonTL’nin hem de piyasa beklentisi olan 843 milyon TL’nin oldukça altında 757milyon TL net kar açıkladı. Beklentimizin altındaki karın ana nedeni tahminlerimizden yaklaşık 150 milyon TL daha fazla ayrılan karşılık giderleri oldu.
Garanti Bankası son çeyrekte de yıl içerisinde olduğu gibi, kredi büyümesinde sektörün gerisinde kaldı. Bankanın son çeyrekte kredileri %3.2 oranında artış gösterdi (sektör %4.9). Banka, mevduatlarda pazar payı kaybederken, kredi büyümesini ağırlıklı olarak para piyasalarından borçlanarak sağlamış oldu. Müşteri mevduatları TL tarafta %7.5 oranında azalırken, toplamda azalış %4 seviyesinde gerçekleşti. Banka son çeyrekte yeniden ağırlıklandırılan Eurobond varlıklarının etkisi ile sermaye yeterlilik rasyosunu 60bps oranında arttırarak %18.4’e yükseltti. Takipteki Krediler rasyosu ise çeyreksel olarak 25baz puan artarak %2.25 seviyesinde gerçekleşti.
Her ne kadar banka yönetimi 2013 yılı bütçe hedeflerinden hiçbirinde değişikliğe gitmese de, biz beklentimizin üzerinde gerçekleşen takipteki krediler kalemine bağlı olarak, banka için kredi risk maliyetimizi yükselttik. Buna bağlı olarak banka için 2013 yılı kar tahminimiz %4 oranında azalarak 3,427milyon TL’ye gerilemiş oldu. Bu azalışa paralel olarak banka için hedef hisse fiyatımızı 11.00 TL seviyesine indirmiş olduk. Ancak, hala Garanti Bankası için iyi bir operasyonel yıl beklememiz ve bankaya ilişkin olumlu yönde yaşanabilecek sürprizler olduğunu göz önünde bulundurarak (Eureko Sigorta’nın Garanti Emeklilik hisselerini alım opsiyonu ve BBVA’nın bankadaki kontrol hisseyi alma opsiyonu) “AL” hedefimizi koruyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)