Ana SayfaPiyasaBimeks ve Karakaş Atlantis sorusu ---

Bimeks ve Karakaş Atlantis sorusu

2 / 2
Bimeks ve Karakaş Atlantis sorusu
23 Haziran 2016 - 10:05 www.borsagundem.com

HEM GELİRİ HEM DE KÂRI ARTMALI

SORU (2) - Karakaş hisse hakkında güncel bir değerlendirme yapabilir misiniz? Geleceği hakkında tahmin veya öngörünüz var mı?

CEVAP - Borsada yatırımcısına kaybettiren hisselerden birisi olan Karakaş Atlantis, yaklaşık dört yıl önce borsaya geldi. Hisse, halka arz olduğu günden başlayarak düştü. Nisan 2014’ten bu yana ise daha ziyade tabanda yatay bir seyir izliyor. Şubat 2016’dan bu yana ise yukarı yönlü bir çıkış gözlenmekle birlikte gelinen seviye halka arz seviyesinin hayli gerisinde kalıyor. Zira hissenin ilk açılış fiyatı düzeltilmiş verilere göre 2,51 TL’ye denk gelirken 22 Haziran 2016 günü kapanışını 1,20 TL’den gerçekleştirdi.

Borsada alım yaparken büyüyen firmaların takip edilmesi önemli. Neticede eğer bir şirket gelirini ve kârını düzenli artırabiliyorsa bu olumlu hava hissenin fiyatına da müspet yönde yansıyacaktır. Karakaş Atlantis ise bir önceki yıl kârını düşürdü, geçtiğimiz yıl ise zarara döndü. Son açıkladığı 2016 yılı ilk çeyrek bilançosunda da dönem sonunda kârını artırmış görünüyor. Kârın artmasında finansal giderler kalemindeki düşüşün etkisi bulunuyor. Yılbaşı verilerine göre döviz kurundaki gerileme şirketin bilançosuna olumlu yansıdı. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın satış gelirlerinde düşüş yaşanması şirketin ticari kapasitesinin daraldığı izlenimini veriyor.

 Şirketin mevcut haliyle yatırımcısına umut verebilmesi için kayda değer bir gelişme bulunmuyor. Gelirini ve kârını istikrarlı şekilde artırabildiğini görebilmek şart.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali veli23 Haziran 2016 11:31

    bimeks i tedarikçilere bi sorun bakalım...ne durumdaymış...utanmadan kendi şirketini halka arz eden bir zamanların spk başkanını da anarsınız artık sorunuzun cevabını alınca..

  • haydar23 Haziran 2016 10:31

    o zaman çıkmaz benden söylemesi..dolar bazlı hele hiç çıkmaz.