Ana SayfaPiyasaBİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?---

BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?

1 / 5
BİST-100'de hangi sektörler güçlü temettü verecek?
22 Şubat 2016 - 16:20 www.borsagundem.com

Temettü dönemine girilmesiyle birlikte gözler yıllık kârından kâr payı dağıtacak olan şirketlere çevrildi. BIST-100'ün henüz yükseliş trendine geçmediğine dikkat çeken uzmanlar, bu dönemde yatırımcılara temettü verimi yüksek şirketleri seçmelerini öneriyor. Özellikle çimento, otomotiv, petrokimya ve iletişim sektörlerindeki şirketlerin yüksek temettü verebileceği öngörülüyor.

Çin Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) geçen hafta başındaki rahatlatıcı açıklamalarının ardından FED'in faiz artışlarının da gecikeceği beklentileriyle riskli varlıklar destek buldu. Petroldeki dip oluşturma sürecinin de bu hareketi desteklediği ortamda BİST tarafında ise Ankara'da yaşanan terör saldırısına rağmen alıcılı seyir devam etti. Piyasalarda bu beklentiler satın alınırken, temettü mevsimine yavaş yavaş girilmesiyle gözler kâr payı dağıtacak olan şirketlere çevrildi. Bu bağlamda biz de Ekonomist olarak temettü verimi yüksek şirketleri mercek altına aldık.

Temettü, şirketlerin yıl içinde elde ettikleri kârdan mevcut ortakların pay alma hakkı. Borsada işlem gören şirketler kâr payı dağıtmaları halinde bunu nakit ve/veya hisse senedi şeklinde dağıtabilir. Bu bağlamda haberimizdeki tabloya baktığınızda son beş yılda art arda temettü ödeyen şirketler içerisinde temettü verimi yüzde 5'in üzerinde olan şirketleri göreceksiniz. Tabloda 23 şirket bulunurken, özellikle çimento, otomotiv ve petrokimya şirketlerinin temettü veriminde cömert davrandıkları görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur acar22 Şubat 2016 23:24

    hocalarım üstadlarım tecrübe sahibi arkadaşlar mayıs sonuna kadar güçlü temettü veren iyi kar bırakacak incelediğiniz kağıt varsa paylaşırsanız sevinirim bilginizden dolayı belkide üç beş insan istifade edecek şimdiden çok sağolun